Muziek

GRAYSON CAPPS & CORKY HUGHES

vanpolanen presenteert: "New Orleans Gumbo"

Wonend te New Orleans en geboren in Alabama ademt Grayson Capps het diepe zuiden van de VS uit in alles wat hij zingt. Capps is gezegend met een prachtig doorleefd stemgeluid. Hij zingt en praat over bizarre figuren, over de zelfkant van de samenleving en heeft de ideale intonatie om dergelijke verhalen geloofwaardig op te lepelen.

 

Capps, voor wie het vergeten was, kwam in de schijnwerpers toen hij de muziek maakte voor de film A Love Song For Bobby Long (met John Travolta en Scarlett Johansson in de hoofdrollen). In die tijd (2005) verscheen ook zijn fameuze debuut If You Knew My Mind, Maar Capps besloot na enkele opvolgers niet meer mee te doen aan de rat-race van platen maken, toeren, platen maken, toeren etc. 

In 2020 verscheen South Front Street, een overzicht van zijn'beste' werk uit de periode 1997-2019. Op nieuw werk zal hij als vanouds excelleren in die combinatie van broeierige zuidelijke blues en rock. Voor de derde maal in Leiden, maak kennis met deze sympathieke muzikant die altijd weer met zijn fenomenale live optredens weet te verrassen.

 

Terug naar het overzicht