Muziek

Elliott Brood

vanpolanen presenteert: "Voor de liefhebbers van Tom Waits"

Elliott Brood is een driemanscountryband uit Canada met een alternatief rammelend randje. Het trio maakt lawaai voor zes en heeft maling aan muzikale hokjes. Want de banjo mag dan een belangrijke plaats innemen in het bandgeluid, Elliott Brood speelt net zo makkelijk folk, blues of rock. 

Zelf noemen ze hun muziek overigens ‘death country’, waarbij de term death vooral slaat op de onheilspellende teksten bij hun meestal vrolijk klinkende muziek. In 2006 brachten zij hun debuutplaat ‘Ambassador’. Het album ‘Days Into Years’ uit 2011 won een Juno award voor beste roots album dat jaar. Uit 2020 dateert  het zevende album ‘Keeper’, terwijl dit jaar de nieuwe schijf mag worden verwacht. 

Mark Sasso, Casey Laforet en Stephen Pitkin komen dinsdag 11 april naar Leiden om met hun opzwepende muziek een klein lichtje in de duisternis te brengen. 

“Het gebruik van electrische gitaren in de mix met de mandoline, de weldadige meerstemmige vocalen, piano en het hevig stampen van de voet creëert een spoun die de band ‘loud, heavy and rock ‘n’ roll’ noemt.” – OOR!

Terug naar het overzicht