Shakespeare in love

Van boek tot doek

Deze romantische komedie vertelt het verhaal van de jonge William Shakespeare, die op allerlei manieren probeert om zijn tekort aan inspiratie en geld te verhelpen.

In deze omstandigheden ontmoet William de vrouw van zijn dromen, Viola De Lesseps. Zij droomt ervan te acteren in een periode waarin vrouwen niet op het toneel zijn toegestaan. In vermomming en onder de schuilnaam ‘Thomas Kent’ krijgt ze de rol van Romeo in het bekende toneelstuk dat zij hem inspireert te schrijven. Deze 7 oscars winnende film toont de omstandigheden waarin dit toneelstuk tot stand kwam en de moeilijkheden waarmee men moest kampen. Zij blijft een bron van inspiratie voor zijn verdere werk. Veel van de personen, uitspraken en delen van het verhaal verwijzen naar de werken van Shakespeare. 

Programma: 
19.15 -19.45 uur: Inloop met kopje koffie, thee, kaartverkoop   
19.45 - 20.00 uur: Inleiding op de film door Leo van Zanen  
20.00 - 22.30 uur: Film met pauze   

BplusC Bibliotheek Merenwijk,   
Rosmolen 4, Leiden    
Entree: 6,00 (alleen pin)  

Deze film sluit aan bij de tentoonstelling "GESUIKERDE SONNETTEN", sonnetten van Shakespeare en de vertalingen ervan door Leo van Zanen. Te zien van 14 maart t/m 27 mei op BplusC locatie Nieuwstraat.

De boekverfilmingen in de bibliotheek Merenwijk zijn een samenwerking met de wijkvereniging Merenwijk. De films worden ingeleid met een bespreking van boek en film. De films vinden vanaf januari 2023 1x per 2 maanden plaats op de laatste vrijdag van de maand. Uitgezonderd juni, juli en augustus en december. 

Gezocht! 
Voor de voortgang van de filmavonden in de Merenwijk zijn we op zoek naar een vrijwillige programmeur voor filmavonden! Lijkt het je leuk om de komende boekverfilmingen te programmeren in de bibliotheek Merenwijk? Neem dan contact op met Maria Peters via: m.peters@bplusc.nl 

 

 

Terug naar het overzicht