Onderwijs

Thema-avond Kinderboekenweek: Reis mee!

Workshops boekenmarkt schrijvers

Kom ook naar de Thema-avond Kinderboekenweek 2019. De Kinderboekenweek 2019 staat in het teken van voertuigen. Het thema van dit jaar is: Reis mee! 

Anna Woltz schrijft het Kinderboekenweekgeschenk voor de 65ste Kinderboekenweek. André Kuipers schrijft het Prentenboek van de Kinderboekenweek met illustraties van Natascha Stenvert.

Programma
19.00-19.30 uur inloop, inschrijven workshops, informatiemarkt, koffie/thee
19.30 uur welkom
19.45-20.30 uur 1e ronde workshops
20.30-20.45 uur pauze met informatiemarkt
20.45-21.30 uur 2e ronde workshops

Workshops

Martine Letterie | Verboden te vliegen
Martine Letterie is een Nederlandse schrijver van kinderboeken. Ze schrijft voornamelijk historische kinderboeken, die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. Centraal staat haar nieuwste boek Verboden te vliegen. Elke dag zorgt Fietje samen met haar broer voor de duiven in het duivenhok. “Dan wennen de duiven aan jou, voor als ik er een keer niet ben”, heeft Marius gezegd toen hij haar de eerste keer liet helpen. Maar waarom zou hij er een keer niet zijn? Hij is er
immers altijd?

Jeugdboekhandel Silvester | Wegwijzer in het Kinderboeken(week)landschap
Er verschijnen jaarlijks ongeveer 3000 kinderboeken. Hoe vindt de lezer het juiste boek? Inge Mooiman van jeugdboekhandel Silvester heeft alvast de bekroonde én de themaboeken rondom de Kinderboekenweek gelezen. Zij vertelt over de inhoud van de boeken en de bijbehorende lesbrieven. Als routeplanner wijst ze je de kortste, snelste
weg of de toeristische route. Waar gaat de reis heen, hoe lang mag het duren… en wat kost het? Voor alle leeftijden!

Marysia Pardoen | Spelen met geluid
Marysia is muziekdocent bij BplusC. In deze workshop maak je kennis met leuke liedjes over het Kinderboekenweekthema en krijg je praktische tips en voorbeelden voor muziek in de klas. Denk aan luisteren naar muziek of een  componeeropdracht. Ook brainstormen we samen over hoe muziek kan aansluiten op het thema, gericht op jouw lesgroep.

Pjotr van Lenteren (de Volkskrant) | Van boekennerd tot leesjunkie
Kinderen staan nog aan het begin van het opbouwen van een leesoeuvre. Ouders, leraren, boekverkopers en bibliothecarissen spelen daarin een rol van betekenis. Maar om dat goed te kunnen doen, is het kennen van de succesnummers niet genoeg. Op basis van achterflappen valt niet te adviseren. Net zoals ieder kind een andere lezer is, heeft ook iedere leesadviseur een eigen verhaal. Dat doorzien is het begin van het echte en oprechte leesbevorderen, aldus literair criticus van de Volkskrant Pjotr van Lenteren. Dat allerbeste boek, dat is voor iedereen wat anders. En wat het is, daar kun je eigenlijk maar op een manier achter komen: vragen stellen.

* Per deelnemende school ontvang je een voucher van BplusC voor 1 leesbevorderende activiteit voor 1 groep op school.
* Ben je student of vrijwilliger bij de VoorleesExpress? Dan betaal je € 10 i.p.v. € 20! (contant aan de deur)
* Kom je met een mannelijke collega? Dan is het twee voor de prijs van één!

Aanmelden
Bij voorkeur vóór 13 september 2019 via onderwijs@BplusC.nl. Kosten € 20,00 per persoon incl. 1 consumptie.
Geef bij aanmelden via mail aub door: instelling, contactpersoon, telefoonnummer en aantal personen.

 

Terug naar het overzicht