Onderwijs - Workshop

Thema avond Kinderboekenweek

Worden wat je wil!

Van 6 t/m 17 oktober is de Kinderboekenweek. Het thema is Worden wat je wil. Laat je inspireren door boeken en beroepen op de thema-avond Kinderboekenweek bij BplusC speciaal voor leerkrachten! 

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien, ieder kind kan worden waar het van droomt. Kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren.

Wij bieden deze avond inspirerende workshops van de schrijvers Annemarie Bon en Pim Lammers. Neem een kijkje bij Erfgoed Leiden of Minecraft education in het onderwijs. Of laat je verrassen door De grote ook-je-tante-kan-bodybuilder-zijn-spelshow. De basis van deze workshop is een digitaal talentenbord. Pas als je op het talent klikt, zie je welke baan en welke boeken daarbij horen. In de workshop bespreken we de mogelijkheden van het talentenbord, die variëren van spelshow tot boekkeuze, zodat iedere leerkracht het op haar of zijn manier in kan zetten.

Er is een boekenmarkt met de bekroningen van 2021 en titels rondom het thema beroepen. Jeugdboekhandel Silverster heeft een verkoopstand.

19:00 - 19:30 Inloop
19:30 - 19:45 Welkom en opening
19:45 - 20:30 Eerste ronde met workshops
20:30 - 20:45 Pauze: koffie en boekenmarkt
20:45 - 21:30 Tweede ronde met workshops

TICKETS
Dit jaar werken we met tickets via EventBrite. Schrijf je via de link in voor max. 2 workshops p.p.
Kom je met collega's? Schrijf je dan per persoon in voor de workshops.
Je kunt max. 1 ticket per workshop tegelijk reserveren in verband met individuele registratie bezoekers.

 

Terug naar het overzicht