Lunchconcert

Stephane de May opent de serie lunchconcerten

Eerste lunchconcert op dinsdag 27 september

Gevierd concertpianist Stephane de May opent op 27 september de nieuwe serie lunchconcerten in de BplusC-Theaterzaal aan de Apothekersdijk 33 in Leiden.

De naam Stéphane De May verschijnt regelmatig op de programma's van jonge, aankomende concertpianisten. Hij heeft velen van hen begeleid op de weg naar het concertpodium. Maar tijdens dit lunchconcert is de meester zelf aan het woord. Hij werd in Rotterdam en Parijs opgeleid door beroemde pianisten als Abdul Rahman El Bacha. Na afgestudeerd te zijn, nam hij met succes deel aan vele internationale pianoconcoursen in geheel Europa en de Verenigde Staten. Jaarlijks geeft hij talloze concerten.

Naast deze activiteiten als gevierd concertpianist is hij directeur (klassieke muziek) van het Koninklijk Conservatorium in Luik. Tevens doceert hij aan het Conservatorium van Leuven en als gast-docent is hij werkzaam aan het Conservatorium van Sion (Zwitserland). Bovendien is hij artistiek directeur van het bekende Festival d'Anniviers in Zwitserland. Stéphane De May maakte een zeer groot aantal CD's. Een van zijn laatste en door de pers zeer geprezen CD's kreeg de titel "Pages Intimes".

Op deze CD is Stéphane De May te beluisteren in werken van o.m. Van Beethoven, Bach en Chopin. Tijdens het lunchconcert op 27 september in de Theaterzaal van BplusC aan de Apothekersdijk 33 in Leiden, zal hij diverse werken die op de genoemde CD zijn vastgelegd, uitvoeren.

Het lunchconcert begint om 12.45 uur. Toegangskaarten van zes euro zijn op de dag van het concert (27 september) vanaf 12.15 uur te koop in het BplusC-gebouw. In de toegangsprijs is een kopje thee of koffie begrepen. Na afloop van het concert is er gelegenheid om CD's waarop het spel van Stéphane De May is vastgelegd, te kopen.

 

Terug naar het overzicht