Seniorencollege in het kader van Keti Koti

met Jacintha Groen

In het kader van Keti Koti vindt dit college plaats in bibliotheek Nieuwstraat met Jacintha Groen als gastspreker.

College Keti Koti

Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan presenteert een gastcollege in het kader van Keti Koti. Dit jaar is het 150 jaar geleden dat de Slavernij is afgeschaft door Nederland. In dat kader herdenkt en viert Stichting Songs of Freedom/Comité 30 juni/1 juli Leiden Keti Koti.

Wat houdt dit feest precies in?

Op 1 juli 1863 schafte Nederland met de emancipatiewet de slavernij af in Suriname en op de Nederlandse Antillen. Keti Koti viert de afschaffing van de slavernij. Je zult tijdens dit college alles over leren over de viering, de geschiedenis en de gebruiken. Natuurlijk kun je hier ook al je vragen stellen aan de sprekers of andere aanwezigen.

Over de spreker

Jacintha Groen is een vooraanstaand Leids sleutelfiguur, die zich onder andere met de stichting Songs of Freedom bezig houdt met activiteiten gericht op bewustwording, kennisoverdracht en het brengen van maatschappelijke verbinding. Hieronder valt onder meer het Keti Koti muziekfestival ‘Songs of Freedom’. Zij is werkzaam als basisschooldocent in Leiden en doet daarnaast veel vrijwilligerswerk. Zij gaat graag met anderen in gesprek over het slavernijverleden.

Praktische informatie

Voor wie?
Dit college van Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan is voor senioren (65+). 

Wanneer?
Woensdag 20 september

Hoe laat?
19:30 tot +/- 21:00 uur

Waar?
BplusC Bibliotheek Nieuwstraat 4 in Leiden

Hoe meld ik mij aan?
We hebben maar een beperkte hoeveelheid stoelen beschikbaar. Daarom moet je van te voren een (gratis) ticket kopen. Haal vanaf 1 juli hier je tickets.

 

Dit evenement is georganiseerd door de Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan (OGJG).

Terug naar het overzicht