Senia informatiebijeenkomst: filosofie

Op 12 oktober is een nieuwe Senia informatiebijeenkomst over het thema: filosofie

 

Start leesclub filosofie in Leiden

Samen over boeken praten is leuk én verrijkend. Leden van een leesclub ontmoeten elkaar om boeken met andere ogen te bekijken en nieuwe dingen te ontdekken. Voor wie wil weten of een leesclub iets voor hem of haar is, kom dan naar een informatiebijeenkomst van Senia.

In Leiden start binnenkort een leesgroep filosofie. In Bibliotheek BplusC is op woensdagmiddag 12 oktober een informatiebijeenkomst voor mensen die zich willen verdiepen in de verschillende filosofische stromingen en filosofen en daardoor in contact willen komen met andere liefhebbers.

Senia organiseert in heel Nederland leesclubs literatuur (ook Engels, Frans en Duits), biografieën, poëzie, natuur, filosofie en (kunst)geschiedenis. De meeste leesclubs lezen en bespreken zes à zeven boeken per jaar. Elke leesclub bepaalt zelf waar en wanneer de groep bij elkaar komt: overdag of ’s avonds, wisselend bij iemand thuis of op een vaste plek.

Leesclubs kiezen jaarlijks een aantal titels om te lezen en te bespreken uit boekenlijsten die door deskundigen van Senia worden samengesteld. Van de gekozen boeken krijgen leden een leeswijzer. Deze helpen bij het voorbereiden van de besprekingen en inspireren met discussievragen.
Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl.

Praktische informatie
Belangstellenden zijn welkom op 12 oktober om 14:00 uur in Bibliotheek BplusC, Nieuwstraat 4 in Leiden.

Graag aanmelden in verband met het maximum aantal beschikbare plaatsen. Dit kan via e-mail maria.boelhouwer@senia.nl.


 

 

Terug naar het overzicht