Senia informatiebijeenkomst: moderne literatuur

Op donderdagavond 15 september is een nieuwe Senia informatiebijeenkomst over het thema: moderne literatuur

 

Samen over boeken praten is leuk én verrijkend. Leden van een leesclub ontmoeten elkaar om boeken met andere ogen te bekijken en nieuwe dingen te ontdekken. Voor wie wil weten of een leesclub iets voor voor hem of haar is, kom dan naar een informatiebijeenkomst van Senia.  

In Leiden starten in september twee leesclubs literatuur (waaronder een avondleesclub) en een leesgroep biografieën. In Bibliotheek BplusC zijn op verschillende dagen informatiebijeenkomsten voor mensen die het leuk vinden om moderne Nederlandstalige literatuur te (gaan) lezen. Ook als u zich wil verdiepen in de levensgeschiedenis van bijzondere mensen kunt u met andere liefhebbers een leesclub starten. 
 
Senia organiseert in heel Nederland leesclubs literatuur (ook Frans, Duits en Engels), biografieën, poëzie, filosofie, natuur en (kunst)geschiedenis. De meeste leesclubs lezen en bespreken zes à zeven boeken per jaar.  
Men kiest jaarlijks een aantal titels uit boekenlijsten die door deskundigen van Senia worden samengesteld. Van de gekozen boeken krijgen leden een leeswijzer. Deze helpen bij het voorbereiden van de besprekingen en inspireren met discussievragen. 
Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl. 

Praktische informatie
Belangstellenden zijn welkom op 15 september om 19:00 uur in Bibliotheek BplusC, Nieuwstraat 4 in Leiden.

Graag aanmelden via e-mail maria.boelhouwer@senia.nl.  

Terug naar het overzicht