Lezing

Senia Informatiebijeenkomst: Geschiedenis

Start leesgroep geschiedenis in Leiden

Samen over boeken praten is leuk én verrijkend. Leden van een leesclub ontmoeten elkaar om boeken met andere ogen te bekijken en nieuwe dingen te ontdekken. Voor wie wil weten of een leesclub iets voor hem of haar is, kom dan naar een informatiebijeenkomst van Senia.

 

In Leiden start binnenkort een leesgroep geschiedenis. In Bibliotheek BplusC is op donderdagmiddag 24 november een informatiebijeenkomst voor mensen die zich willen verdiepen in de verschillende tijdperken in de geschiedenis of bijzondere gebeurtenissen en personen uit het verleden en daardoor in contact willen komen met andere liefhebbers.

Senia organiseert in heel Nederland leesclubs literatuur (ook Engels, Frans en Duits), biografieën, poëzie, natuur, filosofie en (kunst)geschiedenis. De meeste leesclubs lezen en bespreken zes à zeven boeken per jaar. Elke leesclub bepaalt zelf waar en wanneer de groep bij elkaar komt: overdag of ’s avonds, wisselend bij iemand thuis of op een vaste plek.

Leesclubs kiezen jaarlijks een aantal titels om te lezen en te bespreken uit boekenlijsten die door deskundigen van Senia worden samengesteld. Van de gekozen boeken krijgen leden een leeswijzer. Deze helpen bij het voorbereiden van de besprekingen en inspireren met discussievragen.
Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl.

Praktische informatie
Belangstellenden zijn welkom op 24 november om 14:00 uur in Bibliotheek BplusC, Nieuwstraat 4 in Leiden.

De bijeenkomst is vrijblijvend. Graag aanmelden in verband met het aantal beschikbare plaatsen. Dit kan via e-mail maria.boelhouwer@senia.nl.


 

Terug naar het overzicht