Lezing

Martijn van Lith, Stefan Tetelepta en Ted Polet

Schrijvers in de bieb

Op 23 maart 2019 zullen drie lokale schrijvers hun nieuwste boek presenteren. Martijn van Lith schrijft in Figuren over bakfietsvaders, corpsmeisjes en andere figuren die hij in zijn dagelijks leven gadeslaat.  Stefan Tetelepta neemt je in zijn liefdesroman Kismet mee naar Leiden, Parijs en New York. En Ted Polet vertelt in De Batavier over moed, vriendschap, vasthoudendheid en liefde.

 

11.00 uur Martijn van Lith – Figuren
Bakfietsvaders, corpsmeisjes, stationgekkies, all-inclusive-boekers, Tindertijgers, Ted de Braak-snorren, Nissan Sunny-rijders, Actionklanten, Zomergastensnobs. Je komt ze allemaal tegen in de Leidsch Dagblad-columns van Martijn van Lith. In Figuren zijn zo’n honderd van deze korte verhalen gebundeld. Ze laten je kennismaken met excentriekelingen en doodgewonen, met hooligans en hipsters, met Djaydens en Jan-Diederiks.

12.30 uur Stefan Tetelepta Kismet
De negenentwintigjarige Moira Singer kent de liefde alleen maar uit speelfilms en liedjes, lekker veilig en op afstand. Pas als ze op een feest de vijf jaar oudere Finn ontmoet leert ze te denken met haar hart. Tijdens een warm weekend, midden in de zomer, voelt het alsof ze zijn voorbestemd, of zoals Finn het uitdrukt: dit is kismet. Finn is innemend en charmant, maar verschuilt hij zich niet achter zijn nonchalante houding? En waarom weet hij al zoveel over haar, terwijl ze elkaar net achtenveertig uur kennen. Langzaam beseft Moira dat ze ook haar hoofd erbij moet houden. Je kunt Kismet nu tijdelijk gratis lezen door als tegenprestatie een recensie te schrijven op Hebban.nl

14.00 uur Ted Polet - De Batavier
Na een ziekte koopt Mark Schouten, een oud zeeman van rond de dertig, een oude houten tweemaster, die hij opknapt om ermee naar de Middellandse Zee te zeilen. Aan het eind van zijn reis redt hij bij de Turkse kust een groep Syrische vluchtelingen uit een lekke rubberboot. Thuisgekomen pakt hij zijn leven opnieuw op, maar de herinnering aan een Syrische vrouw die hij uit zee heeft gered laat hem niet los. Hij gaat naar haar op zoek in de chaos van de Griekse vluchtelingencrisis.

Terug naar het overzicht