Amateurkunst - Bibliotheek - Expositie - Exposities

Poëzieweek 2023: Vriendschap

Zeventien lokale dichters te beluisteren bij BplusC op 28 januari

Het is weer tijd voor de Poëzieweek! Op zaterdag 28 januari zullen zeventien dichters optreden in BplusC locatie Nieuwstraat in Leiden. 

Tijdens de coronapandemie werden er gelukkig alternatieve presentaties via YouTube georganiseerd en nu kunnen de dichters hun prachtige woorden weer live ten gehore brengen aan publiek voor het eerst in twee jaar! Het evenement start om 13:00 bij Nieuwstraat 4 en toegang is gratis.

Dichter Leo van Zanen brengt weer een aantal lokale collega's bij elkaar, waaronder bekende gezichten en nieuwe deelnemers. Zij zullen elk op eigen wijze vorm geven aan het thema van de Poëzieweek, namelijk:'Vriendschap'. De gedichten zullen voorgedragen worden in twee blokken. De eerste start om 13:00 en het tweede zal om 14:30 beginnen.

De deelnemende dichters zijn: Dorothée Albers, Rik van Boeckel, Pieter van Diepen, Paul Groenendaal, Tini Haartsen- Slappendel, Wilco van de Kamp, Desirée van Keulen, Michael Koevoet, Alida van Leeuwen, Pink Meltzer, Jaap Montagne, Lodewijk Ouwehand, Han Ruijgrok, Charles Schouten, Joke Schrijvers, Frans Terken, Leo van Zanen.

 

 

Bovendien zal er in De Huiskamer in de Nieuwstraat een expositie plaatsvinden, waarbij enkele gedichten rond het thema 'Vriendschap' te zien zijn.

De Poëzieweek van vorig jaar was een succes en we hopen dat ook dit jaar weer veel mensen komen genieten van de prachtige poëzie. U kunt hier een video bekijken van vorig jaar.

Terug naar het overzicht