Workshop - Lezing

GEANNULEERD Leiden400 | Pilgrimjaar

Opening

Vanwege de aangescherpte maatregelen rond het coronavirus gaan al onze activiteiten en evenementen tot nader order NIET door.

met o.a. een speech van Burgemeester Lenferink, een lezing door Rector Magnificus Carel Stolker en een groots afsluitend concert in Pieterskerk Leiden!

PROGRAMMA
Op vrijdag 27 maart vindt de (gratis!) publieksopening plaats van het Pilgrimjaar – Leiden400. Tussen 12.00 en 18.00 uur kun je kennis maken met de Leidse geschiedenis van de Pilgrims, de effecten van kolonisatie en de thematiek die hiermee samenhangt. Verschillende locaties en musea bieden gratis toegang en er wordt een verdiepend programma aangeboden met lezingen (van o.a.  Burgemeester Lenferink en Carel Stolker), workshops, (stads)rondleidingen, aanvullende culturele programmering (muziek en theater) en een groot afsluitend concert van The West Side Story in de Pieterskerk!

Ga in de vrije werkplaats van BplusC o.a. aan de slag met een 3D-pen en versier je eigen 3D-slak.
Hoe passen slakken zich eigenlijk aan in een nieuwe leefomgeving? De kunstwerken worden getoond op de familie DNA-dag op 25 april in de Hooglandse Kerk waar je alles te weten kunt komen over migratie-DNA, en nog veel meer!

De gidsen van Gilde Leiden staan voor je klaar!
Benieuwd naar de Pilgrimlocaties en de verhalen die daarbij horen? Haak tussen 12.00 en 16.00 uur  aan bij één bij de stadsgidsen van Gilde Leiden en wandel mee. Zie de vertrektijden en -locaties in de flyer. Max. 15 personen per gids. Aanmelden is niet nodig, vol is vol.

Maak kennis met de Leidse geschiedenis van de Pilgrims.

Dit jaar is het 400 jaar geleden dat het schip de Mayflower naar Amerika voer, met aan boord de Pilgrims. Zij worden gezien als de grondleggers van de Verenigde Staten en hebben vandaag de dag circa 25 miljoen Amerikaanse afstammelingen. Voordat deze groep Engelse separatisten die overtocht maakten en in 1620 Plymouth Colony stichtten, leefden en werkten zij tussen 1609 en 1620 in Leiden.

Vierhonderd jaar na deze reis organiseren de vier naties Amerika, Engeland, de Native Nations en Nederland gezamenlijk een internationale, inclusieve herdenking waarin niet alleen het verhaal van de Pilgrims, maar ook de culturen en plaatsen waarmee zij in aanraking kwamen worden belicht.

Blijf op de hoogte via leiden400.nlleiden.nl/pilgrims 

Terug naar het overzicht