Open Podium Qbus

Unplugged Sessions

Het Open Podium in Qbus gaat deze editie een samenwerking aan met Unplugged, een informele open-mic avond onder de noemer Unplugged Sessions waarvoor iedereen zich in kan schrijven via de facebook pagina van Unplugged.

 

Ze zijn deze winter ‘op tour’ en gaan langs de mooie plekjes in de stad. Deze maand sluiten ze dus aan bij het Open Podium van BplusC in de Qbus / Muziekhuis. Een toffe samenwerking met vooral als doel om muzikaal talent in de stad een podium te geven. Verwacht diverse singer-songwriters uit Leiden en omstreken. 

Dichter Rik van Boeckel en duo Oorcontact zullen daarnaast ook het podium betreden. 

Rik van Boeckel is een Leidse dichter/percussionist die december 2018 Beweeg als een strateeg uitbracht. Dit is een poëziebundel met cd. Rik’s gedichten liggen dicht tegen rap en liedkunst aan. Hij draagt zijn gedichten voor, zichzelf begeleidend op diverse percussie instrumenten zoals de djembé en melodische percussie. In de jaren tachtig genoot hij bekendheid als popdichter, in 2004 won hij de Leidse Poetry Slam. Als percussionist is hij actief in diverse formaties. Hij geeft djembé en percussielessen aan alle leeftijden. 

Oorcontact is een geïmproviseerde elektronische muziekgroep uit Leiden. Het duo bestaat uit Maarten Wesselius en Tristan "Lama Waaien" die elkaar in 2014 ontmoetten bij de Impro-sessies bij de Pletterij in Haarlem en bij de R:IP-sessies van de Rotterdamse Improvisatie Poel. Ze spelen gitaar en synthesizer en sturen dit door zelfgemaakte muzieksoftware, en weven daarmee een avontuurlijk en geïmproviseerd klanktapijt dat je meevoert naar een andere wereld. 

Terug naar het overzicht