Centrum voor Amateurkunst Leiden - Muziek

Open Podium Qbus

GEANNULEERD !!!

GEANNULEERD!

 

Op vrijdag 3 december is er weer een Open Podium in het BplusC Muziekhuis. Verschillende acts beklimmen deze avond het Qbus-podium. Kom kijken en luisteren naar: Timebomb (pop), Warhertz (rock), Gary Baker (singer-songwriter), HvdB (pop-rock), Vetschiller (nederpop). De deuren openen om 20.00 uur en de aanvang is om 20.30 uur. Entree is gratis! 

 

Timebomb is een pop-punk band uit Zoetermeer bestaande uit Quinten van Capelleveen (drums), Sander Hurks (basgitaar & zang), Rik Oldenziel (gitaar & backing vocals) en Quinten van Winden (gitaar & backing vocals). Vanaf de brugklas was de band al bezig met het spelen van covers in Zoetermeer en omstreken. Na het einde van hun middelbareschooltijd volgde een korte break, maar nu zijn ze terug! Geïnspireerd door bands als blink-182 en All Time Low is Timebomb nu druk bezig met het schrijven en opnemen van eigen werk. Deze nummers in combinatie met enkele rock classics staan garant voor energieke optredens waarbij het publiek niet stil kan blijven staan!

Warhertz is de creatie van gitarist Yvo van der Laan, drummer Luuk de Haar en bassist Willem Kuijt. De band, die ergens tussen Katwijk en Rijnsburg opgericht is, heeft een genre dat volgens Yvo lastig te omschrijven is. Waar de meeste Katwijkse bands wat aanrommelen met cover-nummers zoals ‘’Born To Be Wild’’ en ‘’Smoke On The Water, bestaat de line-up van Warhertz uit inmiddels uitgebrachte eigen nummers zoals ‘’Get’s You’’ en het eigentijdse ‘’Covid’’

Van origine uit Hongarije heeft Gary Baker als gitarist al geruime tijd in blues/rock bands doorgebracht. Sinds hij in Nederland is, is hij zich meer gaan toeleggen op een solo-act zodoende zichzelf uit te dagen ipv weer een band te starten. In deze hoedanigheid probeert hij de folk/blues/country zich eigen te maken alsook wat covers van "classic" singer-songwriters als Townes Van Zandt, Bob Dylan etc. Ook zoekt hij het zo nu en dan richting de root & delta blues.

HvdB is een band uit Leiden/Gouda die onderhand al drie jaar samen spelen. HvdB is eigenlijk een afkorting, maar wat het betekent is een groot geheim. Zo blijven we mysterieus. We houden van jazzy/bluesy nummers die vooral heel dansbaar zijn. Wat optredens betreft hebben we nog niet heel veel gedaan, maar daar zouden we graag verandering in brengen!

Vetschiller maakt zijn eigen muziek, in z’n moerstaal, met teksten die het beluisteren waard zijn. Vetschillers muziek is dansbaar en vrolijk, soms met een randje Balkan of ska, maar nodigt ook uit tot genietend luisteren. Vetschiller heeft een zwak voor film en theater. Een optreden van Vetschiller is dan ook vaak meer dan een concert. Door toevoeging van acteurs en filmbeelden wordt er een show van gemaakt, waar vaak ook het publiek bij betrokken wordt.Vetschiller heeft onder andere opgetreden bij Het einde van de wereld, het Onderuit festival, het Magneetfestival, in Antwerpen en als opener voor De Kift.
Vetschiller vindt het heerlijk om op te treden en weet dat ook over te brengen op het publiek."Het speelplezier spat er vanaf" is een veelgehoord compliment.

Terug naar het overzicht