Centrum voor Amateurkunst Leiden - Muziek

Open Podium Qbus

Aanstormend talent!

Op vrijdag 29 november is alweer het laatste Open Podium van dit jaar, georganiseerd door het Centrum voor Amateurkunst Leiden. Wederom is er elke 25 minuten een nieuw aanstormende act te bewonderen op het Qbus-podium. De deur opent om 20.30 uur en de eerste act start om 20.45 uur. Entree is gratis!

Torie Cala is een singer-songwriter die haar inspiratie voornamelijk haalt uit haar reizen en persoonlijke ervaringen. Haar eerste album, dat dit jaar verscheen, is daarom ook opgebouwd als een verhaal. Ze schrijft al liedjes sinds haar tienerjaren en leerde haarzelf al gaande gitaar spelen. Volgens Torie is de beste manier om met je gevoelens om te gaan ze simpelweg om te zetten in een kunstvorm. In Torie’s geval dus mooie liedjes.

 

Attic 4 is najaar 2015 opgericht door singer-songwriter-gitarist Gijs de Wit die graag zijn eigen nummers met een band wilde uitvoeren. De invloeden van vijftig-zestigerjaren zit erin gegoten en doordat de bandleden zich bezighouden met andere uiteenlopende muziekstromingen ontstaat er een brede mengeling. De sfeer van de muziek is melodieus en door gebruik van o.a. semi-akoestische gitaren warm en toegankelijk. Eigen nummers worden afgewisseld met favorieten van de bandleden. Voor elk wat wils dus!

Singer-songwriter Amado is geboren op Aruba en in 2012 afgestudeerd aan de Herman Brood Academie. Amado besloot in 2014 het bandleven vaarwel te zeggen, om vervolgens verder te gaan werken aan een carrière als singer-songwriter, met optredens op festivals, in theaters en muziekpodia door heel Nederland. Zijn setlist bestaat uit een gebalanceerde wisseling van eigen geschreven “easy listening” nummers en diverse covers van grote artiesten. 

The Violet Parade
Diepgaand maar toegankelijk, gevarieerd maar melodieus. Dat is het motto van The Violet Parade. Met een rijk palet aan invloeden maakt deze band uit Amsterdam/Leiden catchy indierock. Met dynamische nummers vol aanstekelijke refreinen en verrassende overgangen is deze nieuwe band klaar om Nederland te veroveren. Ze vinden het zelf moeilijk om hun muziek ergens mee te vergelijken, maar als het dan toch moet: The Violet Parade combineert de dromerigheid van Slowdive met de dynamiek van Foals en de scherpe randjes van Joy Division, maar heeft een onmiskenbaar eigen geluid: sprankelend en heftig, melodieus en meeslepend tegelijk. Toegankelijk, maar nooit voorspelbaar.

 

Terug naar het overzicht