Centrum voor Amateurkunst Leiden - Muziek

Open Podium Qbus

Aanstormend talent!

Op vrijdag 27 september is er weer een Open Podium van het Centrum voor Amateurkunst Leiden in het BplusC Muziekhuis. Elk 25 minuten beklimt een nieuwe aanstormende act het Qbus-podium. Kom kijken en luisteren naar: Room For Space, Acquoy, Strings Theory, Qchords en Rooftop Garden. De deur opent om 20.30 uur en de eerste band start om 20.45 uur. Entree is gratis!

Room for space

In de zomer van 2018 bracht leadzangeres en toetsenist Carlijn Keulen haar eerste single uit onder de naam Carlyn Eliza. Op zoek naar muzikanten voor haar eerste ep ontdekte ze dat het samenspelen zo goed beviel, dat zij samen met drummer Halbe Mulder en bassist Cisly Burcksen besloot verder te gaan als het jazzy poptrio Room for Space...  Energiek, jazzy en soms een tikje dromerig. Je vindt het allemaal terug in de aanstekelijke popliedjes van Room for Space. Met zang, toetsen, bas en drums nemen Carlijn, Halbe en Cisly je mee in hun muzikale universum, waar ook ruimte genoeg is om te dansen!

Acquoy

Acquoy is een opkomende Haagse rock-’n-roll band. Ze zijn jong, extreem energiek en ze laten hun publiek altijd dansen, spacen en vooral heel erg genieten van eindelijk eens een echte rock-’n-rollband.
Geïnspireerd door The Rolling Stones, Herman Brood en Led Zeppelin schrijven ze nummers die bestaan uit harde gitaarriffs, eerlijke teksten en brute gitaarsolo’s.

Strings Theory

Strings Theory is een band uit de regio Leiden/Den Haag die werd opgericht in maart 2018. Ze brachten op 5 mei 2019 hun eerste album Opera Prima uit, een kleurrijke Europese rockcocktail met invloeden van progressieve rock tot jazz. De laatste maanden zijn ze begonnen met het componeren van hun tweede album. De bandleden zijn: Fabrice Cipriani (zang), Pedro Cosma (gitaar), Anne Pacros (bas) en Elliot Sefton-Nash (drums).

Qchords

Qchords is een driemansformatie uit Amersfoort. Sfeervolle liedjes, soms melancholiek, altijd met een rauw randje. Geïnspireerd op de Engelse alternative rock van de jaren 80. Het album Beyond The Surface verscheen eind 2017 op vinyl en digitaal. Live is de band wat steviger. Met een wat ingetogen act, om de aandacht niet teveel af te leiden van de eigen composities...

Rooftop Garden

Easy listening met een groove. Een mix van jazz, soul en blues. Zo zou je in het kort de muziek van Rooftop Garden kunnen typeren. Ongepolijst maar met gevoel. Liedjes in de sfeer van Aretha Franklin, Marvin Gaye, Otis Redding en hedendaagse artiesten als James Morrison en John Mayer. Rooftop Garden is momenteel druk bezig met het produceren van hun debuutalbum. De eigen songs worden afgewisseld met bekende liedjes van anderen, die Rooftop Garden stuk voor stuk naar hun eigen hand zet. De muzikaliteit van de broers Eric (vocals en guitar) en Edwin Dietz (lead guitar) komt hierin goed tot z’n recht. De speelse drumpartijen van Edwin Weers en de steady bass van Loek Weijts maken het geheel tot de specifieke Rooftop Garden sound.

Terug naar het overzicht