Centrum voor Amateurkunst Leiden - Muziek

Open Podium Qbus

Op vrijdag 15 april is er opnieuw een Open Podium in Qbus, het podium van het Muziekhuis/BplusC. Na meerdere keren geannuleerd en verplaatst te zijn gaat het er nu toch van komen. Verschillende acts beklimmen deze avond het Qbus-podium. Kom kijken en luisteren naar: Timebomb (pop), Warhertz (rock), Gary Baker (folk-blues) en Soft Mitts (toy-synths). De deuren openen om 20.00 uur en de aanvang is om 20.30 uur. Entree is gratis!!! 

 

Timebomb is een pop-punk band uit Zoetermeer bestaande uit Quinten van Capelleveen (drums), Sander Hurks (basgitaar & zang), Rik Oldenziel (gitaar & backing vocals) en Quinten van Winden (gitaar & backing vocals). Vanaf de brugklas was de band al bezig met het spelen van covers in Zoetermeer en omstreken. Na het einde van hun middelbareschooltijd volgde een korte break, maar nu zijn ze terug! Geïnspireerd door bands als blink-182 en All Time Low is Timebomb nu druk bezig met het schrijven en opnemen van eigen werk. Deze nummers in combinatie met enkele rock classics staan garant voor energieke optredens waarbij het publiek niet stil kan blijven staan!

Warhertz is de creatie van gitarist Yvo van der Laan, drummer Luuk de Haar en bassist Willem Kuijt. De band, die ergens tussen Katwijk en Rijnsburg opgericht is, heeft een genre dat volgens Yvo lastig te omschrijven is. Waar de meeste Katwijkse bands wat aanrommelen met cover-nummers zoals ‘’Born To Be Wild’’ en ‘’Smoke On The Water, bestaat de line-up van Warhertz uit inmiddels uitgebrachte eigen nummers zoals ‘’Get’s You’’ en het eigentijdse ‘’Covid’’

Van origine uit Hongarije heeft Gary Baker als gitarist al geruime tijd in blues/rock bands doorgebracht. Sinds hij in Nederland is, is hij zich meer gaan toeleggen op een solo-act zodoende zichzelf uit te dagen ipv weer een band te starten. In deze hoedanigheid probeert hij de folk/blues/country zich eigen te maken alsook wat covers van "classic" singer-songwriters als Townes Van Zandt, Bob Dylan etc. Ook zoekt hij het zo nu en dan richting de root & delta blues.

Soft Mitts is Marc van der Holst aka The Avonden en een lange lijst andere bands/projecten. Met soft mitts duikt hij samen met M. Kleine in de wereld van de speelgoed-synths en tapeloops. 

Terug naar het overzicht