Muziek - Centrum voor Amateurkunst Leiden

Open Podium

Strijktrio, singer-songwriters, kleinkunst en meer!

Op 30 oktober houdt het Centrum voor Amateurkunst Leiden weer een Open Podium in de Theaterzaal van Het Leidse Volkshuis.

Geniet van optredens van strijktrio Stringz, kleinkunstenaar Coen van der Geest, singer-songwriters Martijn Krale en Marko Poucki en vocal group The Young Vocals. De avond begint om 20.00 uur. Entree is gratis, vooraf reserveren is verplicht.

De Open Podia van het Centrum voor Amateurkunst Leiden zijn afwisselende avonden, waarin muziek, toneel, cabaret, dans of poëzie elkaar afwisselen. Er is ruimte voor aanstormend talent, maar ook ervaren amateurkunstenaars treden graag op.

Op vrijdag 30 oktober geeft Stringz bijvoorbeeld hun eerste optreden. Dit strijktrio is ontstaan uit een strijkorkest van BplusC. Op het programma staan drie stukken van de Italiaanse componiste Carlo Tessarini.

The Young Vocals is een groep meiden tussen de 18 en 25 jaar oud. Zij zingen al jaren bij Zanghuis 206 en zijn nu naast privé-zanglessen per september 2019 een meerstemmige vocal group gestart onder leiding van Frederieke Kroone (zangeres in o.a. Velvet Fox). Ze zingen nummers van Alicia Keys, Destiny’s Child, Andra Day, Luther Vandross en Justin Timberlake.

Kleinkunstenaar Coen van der Geest speelde jaren in een groep. Nu betreedt hij in zijn eentje het podium, met zelfgeschreven materiaal dat hij wil uitproberen op een nieuw publiek.

Martijn Krale leerde als zestienjarig pubertje in Amsterdam basgitaar spelen in het internationale punkcollectief No Longer Music. Daarna leerde hij zingen in de Pools-Nederlandse band Frühstück. Op de solo-opnames van Martijn horen we een inmiddels meer ingetogen man. In zijn liedjes over geloof en twijfel, passie en apathie probeert hij eerlijk te zijn over de rit van het leven, die niet altijd makkelijk is, maar waar wel heel veel te genieten valt.

Marko Poucki is een Groningse (en inmiddels beetje Drentse) liedjesschrijver en zanger. Hij heeft niet veel nodig, slechts een piano en een microfoon. Gevoelige vertellende liedjes, snufje Shaffy en beetje Bos, maar vooral met een eigen geluid en verhaal. Zijn muziek laat zich vangen ergens tussen luisterlied en Nederpop.

Het Open Podium wordt georganiseerd volgens de laatste coronamaatregelen. Reserveer vooraf je (gratis) kaartje via openpodium.eventbrite.nl

Wil je zelf een keer op het podium staan in de mooie Theaterzaal van Het Leidse Volkshuis of in de Qbus? Meld je aan voor een Open Podium via amateurkunst@BplusC.nl!

Terug naar het overzicht