Muziek - Centrum voor Amateurkunst Leiden

Open Podium Qbus

Rock, pop, indie en meer!

Winter-editie van het Open Podium in Qbus op BplusC locatie Muziekhuis met Vetschiller, Kenny & The Seagulls, New Exhibit en Laypeople.

 

4 diverse acts op het Qbus-podium vanavond.

 

Laypeople uit Katwijk doen het zonder slagwerk vanavond. Met z'n 2-en brengen ze een mix van blues, folk en country.

Kenny & The Seagulls zijn in september 2021 begonnen als Dr. OctoKoen & The Fishlords, maar na het vertrekken van Dr. OctoKoen himself doorgegaan als Kenny & The Seagulls. Ze spelen voornamelijk instrumentale surfmuziek zoals The Ventures, The Shadows en Dick Dale. En ze komen uit de Randstad, Hugo met een Tesla en Thomas is hovenier.

New Exhibit is een frisse indierockband uit Leiden. Fuzzy, psychedelisch, maar ook to-the-point. Met voormalig bandleden van Vexio en Court Seven spelen ze nu ongeveer een kleine 10 maanden samen. 

Vetschiller maakt zijn eigen muziek, in z’n moerstaal, met teksten die het beluisteren waard zijn. Vetschillers muziek is dansbaar en vrolijk, soms met een randje Balkan of ska, maar nodigt ook uit tot genietend luisteren. Vetschiller heeft een zwak voor film en theater. Een optreden van Vetschiller is dan ook vaak meer dan een concert. Door toevoeging van acteurs en filmbeelden wordt er een show van gemaakt, waar vaak ook het publiek bij betrokken wordt. Vetschiller heeft onder andere opgetreden bij Het einde van de wereld, het Onderuit festival, het Magneetfestival, in Antwerpen en als opener voor De Kift. Vetschiller speelt ook veel in het Leidse regionale circuit, onder andere in De Vrijplaats en in Scheltema. Vetschiller vindt het heerlijk om op te treden en weet dat ook over te brengen op het publiek.

"Het speelplezier spat er vanaf" is een veelgehoord compliment.

De deuren openen om 20.00 uur en de aanvang is om 20.30 uur. Entree is gratis!

Wil je zelf een keer op het podium staan in Qbus? Of in de mooie Theaterzaal van Het Leidse Volkshuis? Meld je aan voor een Open Podium via amateurkunst@BplusC.nl!

Terug naar het overzicht