Centrum voor Amateurkunst Leiden

Open Podium

Een afwisselende avond vol talent

De Open Podia van het Centrum voor Amateurkunst Leiden zijn afwisselende avonden waarop muziek, toneel, cabaret, dans en poëzie elkaar afwisselen. Er is ruimte voor aanstormend talent, maar ook ervaren amateurkunstenaars treden graag op. Alle optredens zijn vanaf 20.00 uur gratis live te bezoeken of te volgen via een livestream.

Op vrijdag 29 oktober staan Amanda & The Tall Guys op het podium in Het Leidse Volkshuis. Amanda Jongbloed speelt haar eigen liedjes op piano en concertina (kleine accordeon), samen met 'tall guys' Taco Pieters op gitaar en Loek Weijts op bas. Haar muziek is te omschrijven als verhalend, melodieus en toegankelijk. Voor inspiratie luistert ze graag naar Snowpatrol, Pete Seegers en Alison Krauss.

Martijn Krale leerde als zestienjarig pubertje in Amsterdam basgitaar spelen in het internationale punkcollectief No Longer Music. Daarna leerde hij zingen in de Pools-Nederlandse band Frühstück. Op de solo-opnames van Martijn horen we een inmiddels meer ingetogen man. In zijn liedjes over geloof, twijfel, passie en apathie probeert hij eerlijk te zijn over de rit van het leven, die niet altijd makkelijk is, maar waar wel heel veel te genieten valt.

Dichter Egon Snelders, al jaren actief op diverse fronten in het Leidse culturele veld. Naast dichten, zingt hij in het wereldberoemde Leids Zeemanskoor Rumor Di Mare en is hij voorzitter van de Contactgroep Leidse Koren. Hij werkt na Een zaak van wederzijds verschil en Later, als in gedachten aan een derde dichtbundel.

Philip Kleemans is een jonge en talentvolle pianist van 12 jaar oud. Hij volgt sinds zijn 8e levensjaar lessen bij BplusC en is een leerling van docente Andrea Vasi. Het is zijn eerste optreden op een Open Podium. Hij neemt ons mee in vogelvlucht door de muziekgeschiedenis van het tijdperk J.S Bach naar Erik Satie.

De BplusC Klezmer Band Mazzel o.l.v. Anja van Dooren is een bijzonder ensemble dat zich onderscheidt door een verscheidenheid aan instrumenten en genres. Ze  brengen Joodse traditionele muziek ten gehore. Het ensemble bestaat uit jonge musici en allen volgen ze lessen bij BplusC.

Gratis livestream vanaf 20.00 uur, via https://vimeo.com/event/1361810

Wij werken met de toegangscontrole via de door de overheid verplichte CoronaCheck-app en legitimatie.

Wil je zelf een keer op het podium staan in de mooie Theaterzaal van Het Leidse Volkshuis of in de Qbus? Meld je aan voor een Open Podium via amateurkunst@BplusC.nl!

 

 

Terug naar het overzicht