Centrum voor Amateurkunst Leiden

Open Podium

Op vrijdag 15 maart houdt het Centrum voor Amateurkunst Leiden weer een Open Podium in de Theaterzaal van Het Leidse Volkshuis.
Met optredens van theatergroep Domino, de band Lucille, BIEN en muziek en dans door leerlingen van BplusC. Entree is gratis.

Theatergroep Domino


Foto: Patricia Nauta

Theatergroep Domino is een theatergroep voor mensen met een beperking. De groep maakte de afgelopen jaren indruk met haar (eigen) wijze  van spelen, en ook in samenwerkingen met PS theater (Pieterskerk, Historische begraafplaats) en de Veenfabriek (Oerol). Domino speelt de korte voorstelling KRAAN, gebaseerd op de onlangs gevonden afscheidsbrief van Willem Kraan, een van de leiders van de Februaristaking in Amsterdam, tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Bien

Bien is de artiestennaam van Ben Hoogenboom en Pauline Capel. Ze doen op dit Open Podium een medley van hun net uitgekomen cd Deining. De klanken, de woorden en de verschillende sferen van de nummers nemen de luisteraar mee op een reis waarbij veel valt te herkennen en te ontdekken. Ben heeft de muziek van de liedjes gecomponeerd en de teksten schreven ze samen. 

Lucille

De Leidse band Lucille speelt eigen psychedelische pop/rock-nummers gegrond in de alternatieve muziek van de jaren 60 en 70 maar met een hedendaagse sound. Vroeger gespeeld onder de naam The Backalleys, o.a. op het Open Podium en in de finale van de Grote Prijs van de Bollenstreek. Na twee jaar stilte geeft de band vanavond hun eerste optreden in een nieuwe formatie. 

BplusC


Foto: Henk Aschman (LAFV)

Een groep balletdansers van BplusC danst de 'Magische tuinen van Naina' uit de opera Ruslan en Ludmila van Glinka en variaties op het mini-ballet 'Spaanse Miniaturen'. De groep danst al drie jaar samen, onder leiding van docent Irina Radtchenko


Foto: Marcel Schikhof (LAFV)

Het klarinetensemble van BplusC bestaat ruim 15 jaar en is ontstaan tijdens een klarinetdag. Het ensemble bestaat uit acht klarinettisten (een basklarinet). Ze spelen allerlei soorten muziek: klassiek, tango, klezmer en jazz. Het ensemble heeft in al die jaren tal van optredens verzorgd in de regio, in o.a. de Leidse musea en op het Open Podium in samenwerking met een Japanse zwaardvechter. Op vrijdag 15 maart staat muziek van Mozart, Piazzolla en Scarlat op het programma. 


Foto: Femmy de Bart (LAFV)

Daarnaast laten ook twee gelegenheidsensembles horen wat ze in huis hebben. Gitaarensemble Hambre Y Sed, o.l.v. docent Wilco van Wee, heeft samen met een aantal nieuwe spelers drie stukken ingestudeerd: El Roble, Sevillanas en Let’s take the flip side (Cees Hartog). Een nog groter projectensemble, met viool, akoestisch gitaar, bas, drum en zang, o.l.v. docenten Wilco van Wee en Karin Kemper, speelt Zamba de Vargas, The Final Countdown van Europe en Viva la Vida van Coldplay. 

Coverfoto: Henk Aschman (LAFV)

Terug naar het overzicht