i-Lab - Kinderen - Muziek - Workshop

Open dag 2019

Ontdek de plus in jou!

Kennismaken? Kom zaterdag 31 augustus tussen 12.00 en 16.00 uur naar onze Open Dag. Klik hier voor het hele programma!

Toeter er lekker op los!
Op de BplusC Muziekschool aan het Rapenburg 22 kun je op zaterdag 31 augustus allerlei instrumenten uitproberen, zoals dwarsfluit, hoorn, trompet, gitaar, harp, viool, cello, accordeon, piano en nog veel meer. Doe mee aan workshops Muzikale verkenning en Blokfluit of toeter er lekker op los in de workshop pBone. Het Juniorenorkest van het Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek houdt een openbare meespeelrepetitie. Heb je al minimaal 1 jaar muziekles? Neem je instrument mee en sluit aan! Volwassenen testen hun kennis van klassieke muziek in de pubquiz Weet wat je hoort.

Een lekkere beat en kennismaken met jazz
Is pop en jazz meer jouw genre? Kom op de Open Dag naar BplusC Het Leidse Volkshuis en geniet van een optreden van de Jazzperado’s. Zingen doe je in ons Popkoor voor kids. Hou je van een lekkere beat? Dan is de workshop BplusC Beats of Basgitaar & drums echt iets voor jou! Of maak kennis met jazz in de workshop Metrognomes. Onze docenten (contra)bas, gitaar, zang pop/jazz, piano pop/jazz en dwarsfluit/improvisatieklas heten je ook van harte welkom.

Kiezen uit danslessen
Ben jij een echte danser? Kies op zaterdag 31 augustus uit de workshops Kleuterdans 4+, Kindertalentenklas 6+, Notenkraker 6+, Klassiek Ballet 8+/10+ of Dansmix 8+. Meer dan één workshop volgen om te ontdekken welke dansles jij het leukste vindt, kan natuurlijk ook!

Stempelen of bento bag
Ontdek de kunstenaar in jou met een workshop beeldende kunst. In de Werkplaats kunnen kinderen experimenteren met stempels in de workshop Druk er je eigen stempel op! Volwassenen maken onder leiding van de docent Naaitechnieken een bento bag, een Japanse tas die je als een plunjezak aan de bovenkant dichtknoopt.

Talen, i-Lab
Weet jij al wat een Bibberbotje is? Kom langs in het i-Lab in bibliotheek Nieuwstraat en zet je eigen Bibberbotje in elkaar!
In de Nieuwstraat staan ook onze taaldocenten voor je klaar. Tussen 12-14 uur zijn docenten NederlandsEngelsDuitsSpaans aanwezig en tussen 14:15-16 uur kun je terecht voor informatie over de talen ItaliaansArabischZweeds (onder voorbehoud), Portugees en Frans

Terug naar het overzicht

Klik door onze cursussen!