Muziek

Nobel Award 2021

3e Voorronde

Na 1,5 jaar kan en mag het weer, mits volgens de geldende maatregelen. Dit jaar is de 3e voorronde in Qbus met de volgende deelnemende acts: Zuster Zonnebloem, Rum For Breakfast, Kangaroo Dynasty, The Cruz, Erik Reino.

Zuster Zonnebloem Vers uit de tijdmachine komen vier zielen bijeen met een gedeelde passie voor muziek uit de jaren ‘60 en ‘70. Alsof het voorbestemd is, pakken zij hun instrumenten en ontstaat er een magische formule. Begeleid door groovy ritmes, kleurrijke melodieën en hypnotiserende zang, ontstaat een psychedelisch spektakel zoals je dat alleen in de jaren ‘60 zou meemaken. De wonderbaarlijke trance en bovennatuurlijke sfeer waarin deze band je meeneemt, is een ervaring die je niet snel zult vergeten. Waan je in de Summer of Love met Zuster Zonnebloem!

Rum For Breakfast Ontstaan vanuit een ochtend-surf ritueel in Panama, is Rum for Breakfast het songwriter project van muzikale duizendpoot Machiel Scholten. Gewapend met interactie en spontaniteit, laat Rum for Breakfast de omgeving al snel als je eigen huiskamer voelen. Soms in zijn eentje, soms met voltallige band, maar altijd met oprechtheid en volledige toewijding.
Verwacht melancholische pop met een vleugje R&B, verwacht een warme, lage stem met ritmische gitaar. Verwacht verrassing en verwacht oprechtheid. Verwacht intiemheid en improvisatie.

Kangaroo Dynasty Moet je gewoon beleven! Punt!

The Cruz Recht door de moerassen van Amsterdam, diep in de stad op de donkerste plekken, daar schijnt een licht. Het ruikt naar tabak, whisky en bier. Een kracht wat bekend staat als “Hard Broadway Rock ‘n Power Pop”. Maak kennis met The Cruz. Geïnspireerd door Jim Steinman, Bruce Springsteen, Queen & Billy Joel, creëert deze extravagante songwriter & toetsenist een breed scala aan muziek die bij iedereen aanslaat en vol zit met sterke piano riffs en een schreeuwend Hammond orgel. Rock ‘n Roll & Power Pop wordt geëerd in krachtige snelle songs. Liefde, verlangens en erotiek worden teruggevonden in over the top broadway-esque power ballads.Soul, Funk & Disco knallen door de lucht in de vorm dansbare catchy popsongs. Zijn teksten zijn toegankelijke tiener greaser poëzie over verliefd worden, onstnappen uit de sleur, feesten en het feit niet te willen opgroeien. Elk optreden is weer anders dan de vorige, zo blijft elk optreden uniek en wil je zoveel mogelijk zien. Samen met de geilste band is The Cruz klaar om de wereld te veroveren en iedereen verliefd te laten worden op deze Rock ‘n Roll Junkie.

Erik Reino maakt energieke en kleurrijke synth-pop/rock met een edge. Hij gebruikt zijn veelzijdige stem om zijn verhalen en hartzeer te delen met het publiek. Geïnspireerd door artiesten als Beck, U2 en David Bowie combineert hij zijn vertelkracht en compacte, goed doordachte songwriting met mierzoete synthesizers en oorwurmen van melodieën.

 

De Nobel Award biedt acts dé ideale kickstart van hun carrière door de samenwerking met professionals uit de industrie, die de jurering (zowel tijdens de selectie als tijdens de rondes) en de prijzenpakketten mogelijk maken.

De organisatie heeft ten doel het onafhankelijk en transparant ondersteunen van cultuur, in de breedste zin van het woord. Dit doel tracht zij te verwezenlijken door diverse concoursen te organiseren. De concoursen (wedstrijd waarbij een jury de winnaar bepaalt) worden georganiseerd in samenwerking met diverse andere organisaties uit de Gemeente Leiden, zoals bedrijven, poppodia, horeca, winkeliers, etc. Er wordt ingezet op duurzame relaties.

Door deze partijen bij elkaar te brengen wordt getracht een positieve synergie te creëren waar alle betrokkenen profijt van hebben. Daarnaast profiteren alle betrokken van de exposure die zij krijgen door de publiciteit die rondom de concoursen worden verspreidt en de aandacht die zij tijdens de evenementen krijgen.

Terug naar het overzicht