Muziek

Nobel Award

Voorronde 2

5 bands voor 5 euro en natuurlijk kan je ook dit jaar mee stemmen en daarmee jouw favoriet via de halve finale de finale in helpen! Vanavond spelen The Various - The Beholders - Loco/Motive - Teddy Macrander - De b-kant.

The Various is een Nederlandse band die in 2017 is opgericht in Kamerik. Deze band schrijft zijn eigen muziek in de stijl van de rock-groepen die groot zijn geworden in de 90's, door middel van vette gitaarriffs, pakkende zanglijnen en strakke ritmes samen te smelten tot nummers. In april 2019 heeft dit tot een eerste single en EP-release geleid en zijn ze druk bezig om hun muziek te publiceren aan het publiek.

The Beholders is een Pop/Indie/Rock band uit Noordwijk/Voorhout. De band is ontstaan in 2012 en heeft sindsdien meerdere veranderingen in de formatie gezien. De huidige formatie is sinds mid 2019 bij elkaar en timmert hard aan de weg door het schrijven van nieuwe nummers. De muziek van de band is te omschrijven als een mix van Pop/Rock en Indie/Rock, waarin vaak een flinke dosis aan rauwe vocalen van zangeres Tessa Kelder te vinden is. Na een rustige periode is deze band er weer helemaal klaar voor om ieder podium omver te blazen en mensen te laten genieten van hun muziek!

Loco/Motive Men zegt dat ze een vijfkoppig liefdeskind zijn van een onstopbare locomotief en een tamme regenboogforel. Zelf zeggen ze liever dat ze een organisme zijn dat anno 2014 materialiseerde uit de muzikale hartstocht van 5 buitengewone heren, wat sindsdien als een machine unieke funky klanken, popy beats en tedere verhalen is gaan produceren. Met hun nieuwste EP ‘Voyage Of A Wave’ staan zij klaar om een ieder te doen swingen.

Teddy Macrander is een jonge singer-songwriter uit Den Haag en al ruim vier jaar onderdeel van het duo Something like Sunshine. Daarnaast treedt zij ook regelmatig solo op. Onlangs stond ze in de finale van Art Rocks in de grote zaal van Paradiso en op de Talent Stage van Life I Live Festival Den Haag. Ze schrijft haar nummers zelf en wordt geïnspireerd door o.a. Astrid S., First Aid Kit, John Mayer, Ilse de Lange/Common Linnets, Lennon and Maisy, Tori Kelly e.d. Het genre is een combinatie van country, pop & folk. 

De b-kant is niet je gemiddelde nederlandstalige bandje. Tuurlijk, je hoort er best wel eens wat in terug van bijvoorbeeld Doe Maar, Krang, Spinvis of De Dijk, maar zo makkelijk laat de band zich niet vangen. De b-kant is geboren uit de krochten van de ziel van zanger en liedschrijver Bas Bonthuis. Zijn huiskamer was ook de studio voor het eerste album van de b-kant.

De Nobel Award biedt acts dé ideale kickstart van hun carrière door de samenwerking met professionals uit de industrie, die de jurering (zowel tijdens de selectie als tijdens de rondes) en de prijzenpakketten mogelijk maken. De Grote Prijs van de Bollenstreek is al sinds de jaren '90 de popprijs voor de Rijn-, Duin- en Bollenstreek. Waar de Grote Prijs zich voorheen voornamelijk op bands richtte, worden tegenwoordig onder de nieuwe naam De Nobel Award alle soorten artiesten uitgenodigd om mee te doen. Producers, rappers, singer-songwriters, dj's, maar natuurlijk ook nog bands. Zij nemen het tegen elkaar op voor een professionele jury, maar ook het publiek heeft een stem in de uiteindelijke uitslag. Alle genres zijn welkom, zolang de artiesten maar eigen muziek spelen, dus geen covers.

Terug naar het overzicht