Lunchconcert

Nancy Braithwaite geeft lunchconcert in Leiden

Lunchconcert op 24 januari in de Theaterzaal van BplusC

De bekende klarinettiste Nancy Braithwaite geeft samen met de pianist Roderigo Robles de Medina op dinsdag 24 januari een lunchconcert in de BplusC-Theaterzaal aan de Apothekersdijk 33 in Leiden.

Het concert begint om 12.45 uur. Op de dag van het concert zijn toegangskaarten van zes euro vanaf 12.15 uur verkrijgbaar aan de kassa van de Theaterzaal. Bij de toegangsprijs is een kopje thee of koffie, voorafgaand aan het concert, inbegrepen.

Tijdens het concert zullen werken van Schumann (Fantasiestücke opus 73), Debussy (Première Rhapsodie) en Brahms (Sonate opus 120 nr.2) uitgevoerd worden.

 

 

 

 

Nancy Braithwaite studeerde aan de befaamde Eastman School in de Verenigde Staten. Met het behalen van de hoogste onderscheiding, het Performers Certificate, studeerde zij af. Nauwelijks 23 jaar oud, werd zij benoemd tot solo-klarinettist van het Savannah Symphony Orchestra. Als soliste trad zij met de meest vooraanstaande Amerikaanse orkesten op. Maar ook in Europa, China en Zuid-Korea gaf zij met groot succes talloze concerten. Als lid van verschillende ensembles, zoals het Arto Ensemble en het Rietveld Ensemble, werkte zij mee aan diverse kamermuziek- uitvoeringen. Tal van componisten droegen werk aan haar op.

In 2018 bracht Nancy Braithwaite een CD uit met composities van de Amerikaanse componiste Edith Hemenway die eveneens werk aan Nancy Braithwaite opdroeg. Als hoofdvak-docent klarinet werkte zij aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam. De pianist met wie zij dit lunchconcert uitvoert, Roderigo Robles de Medina, is eveneens werkzaam aan het Conservatorium in Rotterdam. Hij werd opgeleid door grote pianisten als Jan Wijn en Mila Baslavakaya. Hij is prijswinnaar van diverse internationale piano-concoursen. Naast concerten gaf hij vele meestercursussen in vooral Zuid-Amerikaanse landen en Italië. Als begeleider van vele vocalisten en instrumentalisten heeft Roderigo Robles de Medina een grote reputatie.

Terug naar het overzicht