Het Leidse Volkshuis

Lunchconcert: Duo Ribeiro-Robles in BplusC Theaterzaal

Lunchconcert op dinsdag 13 december

De Portugese violiste Natália Ribeiro en de pianist Roderigo Robles geven op dinsdag 13 december een lunchconcert in de Theaterzaal van BplusC, Apothekersdijk 33 te Leiden.

Het concert begint om 12.45 uur. Toegangskaarten van zes euro zijn op de dag van het concert vanaf 12.15 uur aan de kassa van de Theaterzaal verkrijgbaar. In de toegangsprijs is een kopje koffie of thee, voorafgaand aan het concert, begrepen. 
Op het programma van dit lunchconcert staan twee werken voor viool en piano van Johannes Brahms t.w. het Scherzo in c en de 
Sonate opus 100. Maurice Ravel staat op het programma met diens Pièce en forme de Habanera. Met een uitvoering van Roemeense dansen
van Bela Bartok wordt het concert besloten.
 
Natália Ribeiro behaalde aan het Conservatorium van Porto het Bachelor-diploma. Nadien studeerde zij verder aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Ning Kam en Aylen Pritchin. Met onderscheiding behaalde zij in Brussel  het Master-diploma waarna zij aan het Rotterdams Conservatorium haar spel vervolmaakte onder leiding van Hed Yaron Meyerson. Natália Ribeiro gaf tal van concerten in o.a. Duitsland, Nederland en Portugal. Als violiste en als concertmeester werkte zij bij vele, vooraanstaande symfonie-orkesten.
Pianist Roderigo Robles de Medina werd opgeleid door o.m. Jan Wijn en Mila Baslawskaya. Hij is prijswinnaar van diverse Europese pianoconcoursen. In Europa en in Zuid- en Midden- Amerika trad hij veelvuldig als solist op. Naast zijn activiteiten als uitvoerend pianist is hij werkzaam aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam.
Terug naar het overzicht