Lunchconcert

Lunchconcert: Duo Fornero-Spruit speelt Rachmaninoff

De Italiaanse cellist Alessandro Fornero en de bekende Nederlandse pianist Hans Spruit geven op 5 oktober een lunchconcert in de Theaterzaal van het BplusC-gebouw aan de Apothekersdijk 33 in Leiden.

Het concert begint om 12.45 uur en eindigt drie kwartier later. Op het programma staan de compositie "Alone for cello" van de Italiaanse componist Giovanni Sollima en de, uit vier delen bestaande Sonate voor cello en piano opus 19 van Sergei Rachmaninoff. Toegangskaarten van zes euro zijn op 5 oktober vanaf 12.15 uur verkrijgbaar in het BplusC-gebouw.
 
Cellist Alessandro Fornero studeerde met toekenning van de hoogste onderscheiding af aan het Verdi-Conservatorium in Turijn. Hij nam met succes deel aan tal van internationale concoursen en wist diverse eerste prijzen in de wacht te slepen. In Italië trad hij als solist op met vele vooraanstaande orkesten. Ook volgde hij verschillende meestercursussen en een master-opleiding bij onder meer de Nederlandse cellist Herre-Jan Stegenga. Tijdens het lunchconcert op 5 oktober werkt Alessandro Fornero samen met de bekende pianist Hans Spruit. Als begeleider en kamermuziek-uitvoerder staat Hans Spruit niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland hoog aangeschreven. 
Terug naar het overzicht