Lunchconcert

Lunchconcert Duo Fornero bij BplusC

Lunchconcert Duo Fornero - Spruit brengt Frans programma mee

De buitengewoon getalenteerde jonge Italiaanse cellist Alessandro Fornero en de bekende Nederlandse pianist Hans Spruit geven op dinsdag 22 november een lunchconcert in de Theaterzaal van BplusC.

De van een meer dan uitstekende akoestiek voorziene Theaterzaal bevindt zich in het BplusC-gebouw aan de Apothekersdijk 33 in Leiden. Het optreden van beide musici begint om 12.45 uur. Op het programma staan de beroemde Sonate in A van César Franck en de Sonate in d van Claude Debussy. Toegangskaarten voor dit concert kosten zes euro. Deze zijn op 22 november vanaf 12.15 uur verkrijgbaar aan de kassa in het BplusC-gebouw. In de toegangsprijs is een kopje thee of koffie, voorafgaand aan het concert, begrepen.

 

Alessandro Fornero, geboren in Turijn (Italië), werd opgeleid aan het G. Verdi Conservatorium waar hij in 2018 met onderscheiding afstudeerde. Daarna nam hij met veel succes deel aan tal van internationale cello-concoursen waarbij hij een zeer groot aantal eerste prijzen  in de wacht sleepte. Tijdens zijn studie in Italië volgde hij diverse meestercursussen van internationaal vermaarde cellisten. Als solist trad Alessandro Fornero met groot succes met diverse vooraanstaande symfonie-orkesten op. Onder leiding van de bekende Nederlandse cellist Herre-Jan Stegenga vervolmaakte hij zijn spel.

 

Tijdens het lunchconcert in Leiden werkt hij samen met de bekende Nederlandse pianist Hans Spruit die aan het Amsterdams Conservatorium bij de vermaarde pianist en pianopedagoog Jan Wijn studeerde. Onder leiding van Dmitri Ferschtmann specialiseerde Hans Spruit zich in begeleiding en in de uitvoering van kamermuziek. Hans Spruit geeft jaarlijks diverse concerten in en buiten Nederland. Bovendien is hij al jaren werkzaam aan het Rotterdams Conservatorium.  

Terug naar het overzicht