Lunchconcert

Lunchconcert door violiste Jana Vukicevic en pianist Roderigo Robles

In de BplusC Theaterzaal!

De in Belgrado geboren violiste Jana Vukicevic en de pianist Roderigo Robles de Medina geven op dinsdag 18 april een lunchconcert in de BplusC-Theaterzaal aan de Apothekersdijk 33 in Leiden.

Het concert begint om 12.45 uur. Toegangskaarten van zes euro zijn op de dag van het concert vanaf 12.15 uur verkrijgbaar aan de kassa in het BplusC- gebouw. Bij de toegangsprijs is een kopje koffie of thee, voorafgaand aan het concert, inbegrepen.

Op het programma van dit lunchconcert staan een gedeelte uit het Vioolconcert K.V. 219 van Wolfgang Amadeus Mozart en de beroemde Sonate voor piano en viool in A van César Franck. Jana Vukicevic begon op negenjarige leeftijd onder leiding van Jovana Zecevic aan haar vioolstudie.

Vervolgens studeerde zij aan het Conservatorium in Belgrado bij Biljana Jaksic Nikolic. Met een studiebeurs van de Jan Ritsema-van Eck Stichting werd zij in staat gesteld om aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam bij Igor en Vesna Grupman verder te studeren.

Bovendien nam zij deel aan een groot aantal meestercursussen van internationaal vermaarde violisten. Later won zij vele prijzen van diverse internationale vioolconcoursen en festivals in o.a. Italië, Luxemburg, België, Zwitserland, Servië, Slovenië en Nederland.

 

Figuur 1: Jana en Roderigo

Terug naar het overzicht