Lunchconcert

Lunchconcert door pianist Leonard van Lier

Op 11 april in de Theaterzaal!

Pianist Leonard van Lier is een regelmatig terugkerende gast in de serie "Lunchconcerten in de Theaterzaal". Dat hij regelmatig in Leiden optreedt, is niet zonder reden. Zijn interpretaties zijn altijd van het hoogste niveau, technisch voortreffelijk en muzikaal doorleefd.

Op dinsdag 11 april geeft Leonard van Lier weer een lunchconcert in de Theaterzaal van BplusC aan de Apothekersdijk 33 in Leiden. Hij zal tijdens dit lunchconcert werken van Johann Sebastian Bach (Engelse Suite nr. 3), Ludwig van Beethoven (Sonate opus 27 nr. 1) en Frédéric Chopin (Preludes opus 28) ten gehore brengen.


Het 
optreden van Leonard van Lier begint om 12.45 uur. Toegangskaarten van zes euro zijn op de dag van het concert vanaf 12.15 uur verkrijgbaar aan de kassa in het BplusC-gebouw. Een kopje thee of koffie, voorafgaand aan het concert is in de toegangsprijs begrepen. Leonard van Lier sloot zijn pianostudie bij Jacques de Tiège aan het  Brabants Conservatorium af met het behalen van de diploma's DM (Docerend Musicus) en UM (Uitvoerend Musicus) inclusief de aantekening "uitmuntend".


Nadien won hij de eerste prijs van het Prinses Christina Concours  
en won het de Gaudeamus Prijs voor de beste uitvoering van hedendaagse muziek. Behalve piano studeerde hij ook technische fysica aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Naast zijn activiteiten als uitvoerend pianist is Leonard van Lier als wetenschappelijk onderzoeker verbonden aan TNO in Delft.

Terug naar het overzicht