Lunchconcert

Pianorecital door Lieselotte van Tol

Lunchconcert op 20 juni

Op 9 mei 2023 was pianiste Lieselotte van Tol tijdens een lunchconcert in de BplusC-Theaterzaal te beluisteren als eminent begeleidster van de Engelse mezzo-sopraan Emma Brown. Op dinsdag 20 juni treedtzij in dezelfde zaal (BplusC-Theaterzaal aan de Apothekersdijk 33 in Leiden) als soliste op.

Zij heeft voor dit lunchconcert een prachtig programma samengesteld. Zij begint haar optreden met een uitvoering van de Franse Suite nr. 1 van Johann Sebastian Bach. Daarna speelt zij het Intermezzo opus 118 nr. 2 van Johannes Brahms en twee Preludes van Sergei Rachmaninoff. Maurice Ravel staat op het programma met zijn "Pavane pour une infante défunte" en met het wonderschone "l'Alouette" van Michael Glinka sluit Lieselotte van Tol dit lunchconcert af.

Het concert begint op dinsdag 20 juni om 12.45 uur. Toegangskaarten kosten zes euro (inclusief thee of koffie voorafgaand aan het concert). Deze zijn op de dag van het concert vanaf 12.15 uur verkrijgbaar aan de kassa van de zaal.

Lieselotte van Tol studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Hans Eijsackers en Sepp Grotenhuis. Aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam vervolgde zij haar pianostudie bij Stéphane De May. Tijdens haar studie in Rotterdam nam zij deel aan meestercursussen van o.m. Imogen Cooper, Paolo Giacometti, Rudolf Jansen en Geoffrey Douglas Madge. Cum laude behaalde Lieselotte van Tol in Rotterdam het bachelor-diploma en later het master-diploma. In Zwitserland en Nederland won zij tal van prijzen van diverse pianoconcoursen. Als soliste, begeleidster en als uitvoerster van kamermuziek geeft zij nu jaarlijks met succes vele concerten.

Terug naar het overzicht