Lunchconcert

Lunchconcert door duo Sebastiaan van den Bergh & Johann Markel

Met groot succes gaven cellist Sebastiaan van den Bergh en pianist Johann Markel in het vorige seizoen een schitterend lunchconcert in de Theaterzaal van BplusC aan de Apothekersdijk 33 in Leiden. Genoeg reden dus om dit duo  uit te nodigen wederom een lunchconcert te komen geven.

Sebastiaan van den Bergh en Johann Markel dan ook weer in de Theaterzaal van BplusC te beluisteren zijn tijdens een lunchconcert met werken van Gérard Hekking (1879-1942), Karl Davidov (1838-1889) en Sergey Prokovieff (1891-1953). Van Prokovieff zal de beroemde Sonate voor cello en piano opes 119 gespeeld worden. Dit lunchconcert begint om 12.45 uur. Toegangskaarten van zes euro kunnen op de dag van het concert vanaf 12.15 uur gekocht worden aan de kassa in het BplusC-gebouw.
Cellist Sebastiaan van de Bergh studeerde aanvankelijk in Milaan. Later studeerde hij in Nederland bij o.m. Rosalie Seinstra en Rob Hageman waarna hij aan het Amsterdams Conservatorium bij Jeroen den Herder verder studeerde. Hij sloot zijn studie aan het Rotterdams Conservatorium af met het behalen van het master-diploma met onderscheiding.
Pianist Johann Markel, geboren in Roemenië, werd opgeleid aan het Conservatorium van Nürnberg en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar Geoffrey Douglas Madge zijn leermeester was. Johann Markel gaf als solist diverse concerten maar hij maakte vooral naam als eminent begeleider van vele vocalisten en instrumentalisten.  
Terug naar het overzicht