Lunchconcert

Lunchconcert door de Portugese gitarist Filipe Oliveira

Op donderdag 16 februari geeft de Portugese gitarist Filipe Oliveira een lunchconcert in de BplusC-Theaterzaal aan de Apothekersdijk 33 in Leiden.

Het concert begint om 12.45 uur en eindigt om ca. 13.30 uur. Voor het kopen van toegangskaarten van zes euro kan men op de dag van het concert vanaf 12.15 uur terecht aan de kassa van de zaal. Bij de toegangsprijs is een kopje thee of koffie, voorafgaand aan het concert, inbegrepen.
 
Filipe Oliveira studeerde aan het Conservatorium in Fatima waar hij met het behalen van de hoogst mogelijke waarderingscijfers afstudeerde. Daarna zette hij zijn studie (klassiek gitaar) voort bij Pedro Rodrigues aan de Universiteit van Aveiro. Ook hier werden hem bij zijn afstuderen de hoogste waarderingscijfers toegekend. Tenslotte studeerde hij aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Pavel Steidl. Met het behalen van het master-diploma sloot hij zijn gitaarstudie in Den Haag af. Nu geeft hij in en buiten Portugal met groot succes jaarlijks vele hoog gewaardeerde concerten.
Tijdens het lunchconcert op 16 februari in Leiden zal Filipe Oliveira werken van Toru Takemitsu (All in Twilight), Marek Pasieczny (Tate Sonata), Heitor Villa-Lobos (Preludes 1 & 2) en Roland Dyens (Fuoco) ten gehore brengen. 

 

Terug naar het overzicht