Lunchconcert

Lunchconcert door Leonard van Lier

Op dinsdag 8 februari geeft pianist Leonard van Lier het eerste lunchconcert na de recente lockdown in de Theaterzaal in BplusC-locatie Het Leidse Volkshuis.

Het concert is van 12.45 uur tot 13.30 uur. Toegangskaarten, inclusief kopje koffie of thee, kosten 6 euro. De kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 12.15 uur op de dag van het concert aan de kassa in het BplusC-gebouw.

Op het uit te voeren programma staan de Sonate nr. 13 (KV 333) van Mozart en zes Moments musicaux van Schubert. Bij dit concert werkt BplusC met een toegangscontrole via de door de overheid verplichte CoronaCheck-app vanaf 13 jaar en met een ID-bewijs vanaf 14 jaar. 

Leonard van Lier
Leonard van Lier studeerde bij Jacques De Tiège en bij de befaamde pianist en pedagoog Jan Wijn. Hij behaalde met de aantekening "uitmuntend" zowel het DM-diploma als het UM-diploma (docerend musicus & uitvoerend musicus). Hij behaalde de eerste prijs van het Prinses Christina Concours in de landelijke finale en hij ontving de Gaudeamus-prijs voor de beste uitvoering van hedendaagse muziek. Leonard van Lier studeerde tevens aan de T.U. in Eindhoven technische fysica (akoestiek). Naast het geven van concerten is hij als wetenschappelijk onderzoeker werkzaam bij TNO in Delft.

Terug naar het overzicht