Lunchconcert

Lunchconcert door pianiste Ellyne Wieringa

Op dinsdag 7 maart geeft de pianiste Ellyne Wieringa een lunchconcert in de BplusC-Theaterzaal, Apothekersdijk 33 in Leiden.

Het concert begint om 12.45 uur en eindigt om ca. 13.30 uur. Toegangskaarten van zes euro zijn op de dag van het concert vanaf 12.15 uur verkrijgbaar aan de kassa van de Theaterzaal. In de toegangsprijs is een kopje koffie of thee, voorafgaand aan het concert, begrepen.

Op het programma van dit concert staan werken van Joseph Haydn (Sonate in D), Johannes Brahms (Rhapsodie in.g en het Intermezzo opus 117 nr.1), Felix Mendelssohn (Scherzo opus posthume), Julius Röntgen (Romance in D) en Edvard Grieg (Lyrisches Stück).

Ellyne Wieringa werd opgeleid aan de conservatoria van Rotterdam en Groningen door o.m. Bart van de Roer en Paul Komen. Als soliste met orkest trad zij diverse keren met succes op maar zij is vooral actief als uitvoerder van kamermuziek met verschillende ensembles. Naast haar activiteiten als uitvoerend kunstenaar is zij werkzaam als programmeur klassieke muziek bij het Rietveld Theater in Delft en als hoofdvakdocent piano aan de vooropleiding van het Codarts Conservatorium te Rotterdam. 

 

Terug naar het overzicht