Lunchconcert

Lunchconcert door het duo Delta Scuti

Lunchconcert in de BplusC-Theaterzaal op 6 juni

Het lunchconcert op dinsdag 6 juni in de BplusC-Theaterzaal aan de Apothekersdijk 33 in Leiden wordt gegeven door het Duo Delta Scuti bestaande uit de celliste Gemma Smit en de pianist Mateo Viscarra Wilde. 

Het concert begint om 12.45 uur. Toegangskaarten van zes euro zijn op de dag van het concert vanaf 12.15 uur verkrijgbaar aan de kassa van de Theaterzaal. Bij de toegangsprijs is een kopje thee of koffie, voorafgaand aan het concert, inbegrepen. Op het programma van dit lunchconcert staan werken van Dmitri Shostakovich, Mykola Lysenko, Edvard Grieg en Astor Piazzolla.

Celliste Gemma Smit studeerde aan het ArtEZ-Conservatorium in Zwolle bij Karlien Bartels en aan het Amsterdams Conservatorium bij Maarten Mosterd. In Amsterdam was zij vooral actief als aanvoerder van het bekende en sympathieke strijkersensemble "Fancy Fiddlers" onder leiding van Coosje Wijzenbeek. Pianist Mateo Viscarra Wilde, geboren in Bolivia, studeerde aanvankelijk in Rusland bij Ella Mihaylovna Koperina. Daarna vervolgde hij zijn pianostudie aan het Nationale Conservatorium van Bolivia. In Nederland zette hij zijn studie voort aan het ArtEZ-Conservatorium in Zwolle en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij o.m. Slava Poprugin en Frank van de Laar. Samen met Gemma Smit vormt hij het Duo Delta Scuti dat nu met succes regelmatig concerten geeft.
 
Terug naar het overzicht