Lunchconcert

Duo van den Bergh - Markel speelt Shostakovich op 4 oktober

Het tweede lunchconcert dit seizoen bij BplusC

Op dinsdag 4 oktober geven de cellist Sebastiaan van den Bergh en de pianist Johann Markel een lunchconcert in de Theaterzaal van BplusC aan de Apothekersdijk 33 in Leiden.

Het concert begint om 12.45 uur. Toegangskaarten van zes euro zijn op de dag van het concert vanaf 12.15 uur verkrijgbaar in het BplusC-gebouw. Bij de toegangsprijs is een kopje thee of koffie inbegrepen. Op het programma staan de Sonate voor cello en piano opus 40 van Dmitri Shostakovich en "Trois Pièces" voor cello en piano van Nadia Boulanger.

Cellist Sebastiaan van den Bergh begon in Milaan op achtjarige leeftijd onder leiding van Saverio Gliozzi aan zijn cellostudie. In Nederland nam hij les van Rob Hageman en Rosalie Seinstra waarna Jeroen den Herder zijn verdere opleiding aan het Amsterdams en Rotterdams Conservatorium in handen nam. Met het behalen van het master-diploma met onderscheiding sloot Sebastiaan van den Bergh zijn cellostudie af.

Tijdens het lunchconcert van 4 oktober werkt hij samen met de in Roemenië geboren pianist Johann Markel. Johann Markel werd opgeleid aan de conservatoria van Nürnberg (Duitsland) en Den Haag door o.m. Geoffrey Douglas Madge. Johann Markel maakte niet alleen naam als uitmuntend begeleider van vocalisten en instrumentalisten maar ook als solo-pianist heeft hij vele successen op zijn naam staan.

Terug naar het overzicht