Lunchconcert - Muziek

Dori & Dori

Sopraan Dorela Cela, mezzo-sopraan Teodora Drozdik-Popovic en pianist Federico Mosquera Martinez

Op het programma staan opera- en operettefragmenten van bekende en minder bekende componisten (o.m. Rossini, Mozart, Lehar, Herbert, Satie, Delibes, Weill).

De sopraan Dorela Cela werd in Albanië geboren maar zij groeide op in Italië waar zij o.a. aan het Verdi Conservatorium in Milaan haar zangstudie genoot. Nadat zij tal van prijzen van internationale zangconcoursen had gewonnen, trad zij binnen en buiten Europa met succes als opera-zanger op. 
De mezzo-sopraan Teodora Drozdik-Popovic studeerde aan de conservatoria in Maastricht en Rotterdam bij o.m. Carolyn Watkinson en Axel Everaert. Nadat zij haar zangstudie met het behalen van het master-diploma afgesloten had, trad zij niet alleen als opera-zangeres op maar ook gaf zij samen met pianist Federico Mosquera Martinez vele liederen-recitals. 
Federico Mosquera Martinez is behalve concertpianist ook componist. Hij studeerde aan de conservatoria in La Coruña (Spanje), Rotterdam en Krakow (Polen). Veel van zijn composities worden door vooraanstaande orkesten overal ter wereld (o.a. in Spanje, Portugal, Nederland, Estland, Italië, Cuba en China) ten gehore gebracht. 

Terug naar het overzicht