Lunchconcert - Het Leidse Volkshuis

Gitarist Filipe Oliveira geeft lunchconcert in Leiden

Lunchconcert in de Theaterzaal op dinsdag 30 mei

De Portugese meester-gitarist Filipe Oliveira geeft op dinsdag 30 mei een lunchconcert in de Theaterzaal van BplusC, Apothekersdijk 33 in Leiden. Het optreden van Filipe Oliveira begint om 12.45 uur. Op de dag van het concert zijn toegangskaarten van zes euro vanaf 12.15 uur verkrijgbaar aan de kassa van de Theaterzaal.

Op het programma van dit lunchconcert staan composities van Heitor Villa-Lobos, Richard Rodney Bennet, Tom Jobim, Federico Moreno Torroba en Roland Dyens.

Filipe Oliveira trad al eerder in de Theaterzaal op, namelijk op 16 februari van dit jaar. Het succes was zo groot en de toehoorders reageerden zo enthousiast dat een tweede optreden van deze grote gitaar-virtuoos vol verwachting wordt tegemoet gezien.

Aan het Conservatorium van Fatima studeerde Filipe Oliveira, met het behalen van de hoogst mogelijke waarderingscijfers af. Vervolgens zette hij zijn studie (klassiek gitaar) bij Pedro Rodrigues aan de Universiteit vanAveiro voort. Ook hier werden hem bij het afstuderen de hoogste waarderingscijfers toegekend. Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag tenslotte, behaalde hij na een studie bij Pavel Steidl en na deelgenomen te hebben aan diverse meestercursussen van vooraanstaande gitaristen, het master-diploma.

Inmiddels heeft Filipe Oliveira niet alleen in zijn geboorteland Portugal maar ook ver buiten de Portugese landsgrenzen met groot succes vele indrukwekkende concerten gegeven.

Terug naar het overzicht