Lunchconcert

Lunchconcert door Duo Fornero-Spruit

Op dinsdag 29 maart geeft Duo Fornero-Spruit een lunchconcert in de Theaterzaal in BplusC locatie Het Leidse Volkshuis.

Het concert is van 12.45 uur tot 13.30 uur. Toegangskaarten, inclusief kopje koffie of thee, kosten 6 euro. De kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 12.15 uur op de dag van het concert aan de kassa in het BplusC gebouw.

Uitgevoerd worden de Sonate voor cello en piano (D 821) van Franz Schubert en de Sonate voor cello en piano opus 69 van Ludwig van Beethoven.

Duo Fornero-Spruit
Cellist Alessandro Fornero studeerde, met verkrijging van de hoogste waarderings-onderscheiding, af aan het Verdi Conservatorium in zijn geboortestad Turijn. Hij won een groot aantal eerste prijzen van internationale muziekconcoursen. Met groot succes trad hij als solist met tal van vooraanstaande symfonie-orkesten op. Hij volgde diverse meestercursussen en een master-opleiding bij o.m. de Nederlandse cellist Herre-Jan Stegenga. Zijn vaste begeleider, de pianist Hans Spruit, werd aan het Amsterdams Conservatorium opgeleid door de befaamde pianist en pedagoog, Jan Wijn. Onder leiding van Dmitri Ferschtman specialiseerde hij zich in begeleiding en in de uitvoering van kamermuziek. Hans Spruit geeft als solist, als begeleider en als uitvoerder van kamermuziek in binnen- en buitenland jaarlijks vele concerten. Naast zijn activiteiten als uitvoerend kunstenaar, is hij werkzaam aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam.

Terug naar het overzicht