Lunchconcert - Muziek

Werk van Mozart, Chausson en Janacek

De violiste Charlotte Basalo Vázquez, de violist Ernst Jan Vos en de pianist Daniël Kramer spelen werken van Janacek, Mozart en Chausson.

Violiste Charlotte Basalo Vázquez studeerde aanvankelijk aan het Conservatorium van Arnhem bij Aimée Broeders. Later zou zij aan het Amsterdams Conservatorium bij Peter Brunt en Vera Beths gaan studeren. Bovendien nam zij deel aan masterclasses van o.m. Emmy Verhey, Saskia Viersen en Ilya Grubert. Charlotte Basalo Vázquez is prijswinnaar van diverse vioolconcoursen en festivals. Zij is de primarius van het Dostojevski Kwartet waarmee zij te gast was bij radio- en televisieprogramma's als "Opium op radio 4" en "Podium Witteman".

Violist Ernst Jan Vos begon op zeer jonge leeftijd viool te spelen. Voordat hij bij Vera Beths aan het Amsterdams Conservatorium studeerde, had hij aan het Rotterdams Conservatorium les gehad van Natalia Morazowa en Lex de Korff Gidts. Ook maakte hij nog een uitstapje naar Graz waar hij enige tijd aan de Kunst Universität lessen volgde van Eszter Haffner. Ernst Jan Vos is mede-oprichter van het Arkovsky Sextet waarmee hij in vele vooraanstaande muziekcentra en voor radio en televisie optrad. Evenals Charlotte Basalo Vázquez is ook hij prijswinnaar van tal van concoursen. Hij bespeelt een in 1800 door Johannes Theodorus Cuypers gebouwde viool, ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. 

Terug naar het overzicht