Lunchconcert - Muziek

Laatste lunchconcert van het seizoen

sopraan Albina Gitman, altviolist Sylvain Dessane en pianist Sander Lekkerkerk

Na vele tientallen jaren met honderden klassieke concerten klinkt op donderdag 27 juni a.s. het laatste lunchconcert in de vertrouwde Leidse Kapelzaal in de Oude Vest. De fantastische akoestiek van de zaal zal door vele muziekliefhebbers niet licht vergeten worden. In het volgend seizoen worden de lunchconcerten op dinsdagen voortgezet in de eveneens fraaie grote zaal van Het Leidse Volkshuis.

Het laatste lunchconcert in de Kapelzaal zal worden gegeven door de uit Rusland afkomstige sopraan Albina Gitman, de uit Frankrijk afkomstige altviolist Sylvain Dessane en de Nederlandse pianist Sander Lekkerkerk. Sylvain Dessane en Sander Lekkerkerk traden al eerder in de Kapelzaal op maar Albina Gitman zal voor het eerst in de Kapelzaal te beluisteren zijn in de beroemde liederen-cyclus "Frauenliebe und -leben" van Robert Schumann.
Sylvain Dessane en Sander Lekkerkerk zullen de befaamde Sonate voor altviool en piano van César Franck uitvoeren. Dit werk vraagt het uiterste van de uitvoerenden maar in handen van beide genoemde kunstenaars zal het ongetwijfeld een schitterende uitvoering worden. 

Albina Gitman zong al op zeer jonge leeftijd in het koor van de Russische radio en televisie. Zij studeerde aan de Gnessin Muziekacademie in Moskou bij de beroemde, aan het Bolshoi Theater verbonden bariton Andrey Grigoriev en aan het Mozarteum in Salzburg bij Andreas Macco. Albina Gitman was prijswinnaar van internationale zangconcoursen in St. Petersburg, Wenen en Moskou. Met een beurs vanwege haar grote talent, werd zij in staat gesteld om in Rotterdam aan het Codarts Conservatorium haar zang te vervolmaken. Inmiddels werkte zij mee aan opera-producties in Rusland, Nederland, Kroatië, Griekenland en Oostenrijk.

Terug naar het overzicht