Lunchconcert - Muziek

Trompetconcert door Serenad Bayraktar

Het beroemde Trompetconcert in Es van Joseph Haydn vormt het hoofdbestanddeel van het programma. Behalve dit concert staan ook de Légende van George Enescu en de Variaties voor trompet en piano van Jean-Baptiste Arban op het programma. Laatstgenoemde componist was ook trompettist, dirigent en beroemd trompet-pedagoog. Hij was verbonden aan het Conservatorium van Parijs.

Trompettiste Serenad Bayraktar studeerde aan de muziekafdeling van de Universiteit van Eskischir (Turkije). Later ging zij naar Nederland om aan het Codarts-Conservatorium in Rotterdam verder te studeren. In Italië en in de Verenigde Staten nam zij deel aan verschillende meestercursussen. Met succes deed zij mee aan internationale trompetconcoursen in Bulgarije en Italië. In beide landen werd haar de eerste prijs toegekend. In Amsterdam won zij de "Yamaha Trumpet Scholarship Fellowship-prijs".

Tijdens het lunchconcert wordt Serenad Bayraktar bijgestaan door de pianist Roderigo Robles de Medina die tal van beroemde leermeesters had zoals Jan Wijn en Mila Baslawskaya. Hij is prijswinnaar van verschillende internationale concoursen die in o.a. Nederland, Italië en Frankrijk gehouden werden. Zelf geeft hij meestercursussen in Zuid-Amerika en Italië. Naast zijn activiteiten als uitvoerend pianist is hij werkzaam aan het Rotterdams Conservatorium.

Terug naar het overzicht