Lunchconcert

Lunchconcert door Alexander Chater

Op dinsdag 22 maart geeft pianist Alexander Chater een lunchconcert in de Theaterzaal in BplusC locatie Het Leidse Volkshuis.

Het concert is van 12.45 uur tot 13.30 uur. Toegangskaarten, inclusief kopje koffie of thee, kosten 6 euro. De kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 12.15 uur op de dag van het concert aan de kassa in het BplusC gebouw.

Alexander Chater begint het lunchconcert in de Theaterzaal met een uitvoering van het molto moderato e cantabile uit de Sonate in Gvan Franz Schubert. Daarna speelt hij de Sonate in D ("Pastorale") van Ludwig van Beethoven en na een uitvoering van de Estampes van Claude Debussy eindigt dit concert. 

Alexander Chater
Alexander Chater is van Zuid-Afrikaanse afkomst. Hij groeide op in een gezin waarvan de leden allen beroepsmusici zijn of waren. Reeds op vierjarige leeftijd kreeg Alexander Chater zijn eerste viool- en pianolessen. Later nam de bekende, in Sint-Petersburg geboren pianiste Julia Achkinazy zijn verdere opleiding in handen. Ook nam hij deel aan meestercursussen van o.m. Frank Braley, Nino Gvetadze en Paolo Giacometti. Tenslotte studeerde hij onder leiding van Stephane De May verder aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam. Als uitvoerend kunstenaar treedt hij regelmatig in kamermuziekverband en als solist op. Daarnaast heeft hij als pedagoog een omvangrijke lespraktijk opgebouwd.

Terug naar het overzicht