Lunchconcert

Lunchconcert door Roderigo Robles de Medina

Dinsdag 21 maart in het Volkshuis!

Pianist Roderigo Robles de Medina trad al vaker in het verleden in Leiden op als eminent begeleider van tal van instrumentalisten. Op dinsdag 21 maart is hij echter als solist te beluisteren wanneer hij een lunchconcert met een bijzonder interessant programma in de BplusC-Theaterzaal aan de Apothekersdijk 33 in Leiden geeft.

Het optreden van Roderigo Robles de Medina begint op 21 maart om 12.45 uur. Op de dag van het concert zijn toegangskaarten van

zes euro vanaf 12.15 uur aan de kassa van de zaal verkrijgbaar. Een kopje koffie of thee, voorafgaand aan het concert, is bij de toegangs- prijs van zes euro inbegrepen.

Het concert wordt geopend met een uitvoering van 32 Variaties op een eigen thema van Ludwig van Beethoven. Daarna volgt een selectie uit het Book of Whimsy (a series of dedications for piano solo) van Steven Sacco. Johannes Brahms is op het programma vertegenwoordigd met drie Intermezzi en een Rhapsodie opus 119. De Novelette opus 21 nr.1 van Robert Schumann staat als laatste werk op het programma van dit lunchconcert.

Roderigo Robles de Medina werd door o.m. Mila Baslawskaya en Jan Wijn opgeleid. Ook nam hij deel aan tal van meestercursussen van verschillende grote concertpianisten.  Hij gaf concerten in geheel Europa en in Midden- en Zuid-Amerika en hij behoorde tot de prijswinnaars van vele piano- concoursen. Naast zijn activiteiten als uitvoerend pianist is Roderigo Robles de Medina werkzaam aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam.

Terug naar het overzicht