Lunchconcert - Muziek

Duo Caspar Horsch (viool) & Daniel Kramer (piano)

Op het programma staan een deel uit de Sonate voor viool en piano opus 30 nr. 3 van Ludwig van Beethoven, de Sonate nr. 5 van Eugène Ysaye, de Sonate nr. 3 van George Enescu en het bekende Liebesfreud van Fritz Kreisler.

Caspar Horsch kreeg al op zeer jeugdige leeftijd zijn eerste vioollessen. Vanaf 2007 studeerde hij bij Coosje Wijzenbeek aan het Amsterdams Conservatorium. Hij maakte deel uit van het strijkersensemble The Fancy Fiddlers waarmee hij door het hele land optrad. Hij behaalde prijzen op concoursen van de Stichting Jong Muziektalent Nederland en van de Iordens Viooldagen en hem werd de tweede prijs van het Davina van Wely Vioolconcours toegekend. Als violist van het European Union Youth Orchestra maakte hij onder leiding van dirigenten als Gianandrea Noseda en Bernard Haitink tournees door geheel Europa. 
Tijdens dit concert zal Caspar Horsch bijgestaan worden door de bekende pianist Daniël Kramer die, na een studie aan het Conservatorium in Amsterdam bij o.m. Jan Wijn, het masterdiploma met onderscheiding behaalde. Daniël Kramer is prijswinnaar van diverse nationale en internationale concoursen en hij is nu een veel gevraagd solist en begeleider die regelmatig concerteert op de meest vooraanstaande binnen- en buitenlandse podia.  

Terug naar het overzicht