Lunchconcert - Het Leidse Volkshuis

Cello-piano duo speelt werk van Strawinsky en Prokovieff

Lunchconcert in de BplusC-Theaterzaal op dinsdag 16 mei

Cellist Sebastiaan van den Bergh en pianist Johann Markel zijn geen onbekenden in Leiden. Het duo concerteerde al eerder in dit seizoen met groot succes in de Theaterzaal aan de Apothekersdijk 33 in Leiden.

Tijdens het lunchconcert dat op dinsdag 16 mei om 12.45 uur begint, is het duo te beluisteren in de "Suite italienne" van Igor Strawinsky en in de Sonate voor cello en piano opus 119 van Sergey Prokovieff. Toegangskaarten voor dit lunchconcert kosten zes euro. Deze zijn op 16 mei  vanaf 12.15 uur verkrijgbaar aan de kassa van de zaal. Een kopje koffie of thee, voorafgaand aan het concert, is in de toegangsprijs begrepen.

Na een studie in Italië bij Saverio Gliozzi en in Nederland aan het Amsterdams en Rotterdams Conservatorium bij o.m. Jeroen den Herder, behaalde Sebastiaan van de Bergh het master-diploma met onderscheiding. Hij werkt regelmatig samen met de in Roemenië geboren pianist Johann Markel die opgeleid werd aan de conservatoria in Nürnberg (Duitsland) en Den Haag door o.m. Geoffrey Douglas Madge. Naast het geven van concerten zijn zowel Sebastiaan van den Bergh als Johann Markel als pedagoog werkzaam bij het Houtens Muziek Collectief, het MEC in Amsterdam en aan de Con Anima Academy in Gouda.

Terug naar het overzicht