Lunchconcert

Lisa Franken geeft lunchconcert

Er zijn maar weinig musici die in het bezit zijn van twee master-diploma's voor twee verschillende instrumenten, piano en cello. Lisa Franken is zo'n musicus die beide diploma's in haar bezit heeft. Aanvankelijk studeerde zij cello en piano aan de Musikhochschule in Keulen. Later vervolgde zij haar cello-studie aan het Conservatorium in Maastricht waar zij cum laude afstudeerde. Haar piano-studie zette zij voort aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Ook in Brussel studeerde zij af waarbij haar de hoogste waarderingscijfers werden toegekend. Na voltooiing van beide studies nam zij met succes deel aan tal van internationale muziekconcoursen in Polen en Rusland. Zo behoorde zij tot de prijswinnaars van de concoursen in Glubeieze, Sint Petersburg en Moskou.

Op dinsdag 14 maart komt Lisa Franken naar Leiden om een lunchconcert te geven in de Theaterzaal van BplusC aan de  Apothekersdijk 33. Haar optreden begint om 12.45 uur. Toegangskaarten van zes euro (een kopje koffie of thee zijn in de  toegangsprijs begrepen) zijn op de dag van het concert vanaf 12.15 uur aan de kassa van de zaal verkrijgbaar.

Op het programma van dit lunchconcert staan werken van Bach (Suite nr. 4 voor cello solo), Schumann (delen uit Kreisleriana voor piano solo), Chopin (Berceuse voor piano solo) en Cassado (Danza en Finale uit de Suite voor cello solo).    

Terug naar het overzicht