Lunchconcert - Muziek

Audinga Musteikyte en Daniel Kramer

Op het programma staan werken van vijf componisten van wie de achternaam toevalligerwijs alle met een B beginnen: Bach, Britten, Bridge, Bartók en Brahms.

Audinga Musteikyte werd in Vilnius (Litouwen) geboren. Op zevenjarige leeftijd begon zij aan haar vioolstudie. Later schakelde zij om naar de altviool en vertrok zij naar Nederland om aan het Amsterdams Conservatorium bij Marjolein Knaven en Sven Arne Tepl verder te studeren. Zij speelde in de jeugdorkesten van Nederland en Spanje en zij nam deel aan diverse masterclasses.
Pianist Daniël Kramer werkt aan dit lunchconcert mee. Hij studeerde ook aan het Amsterdams Conservatorium en hij behaalde met onderscheiding het master-diploma. Inmiddels is hij een veel gevraagd pianist die regelmatig als solist en als begeleider in en buiten Nederland optreedt.

Met een uitvoering van de Prelude uit de Cello-suite nr. 3 van Bach opent Audinga Musteikyte dit lunchconcert. Daarna klinkt Lachrymae opus 48 van Benjamin Britten. Frank Bridge, een Engels componist en leraar van Benjamin Britten, staat met diens Pensiero op het programma. Na het eerste deel uit uit Altvioolconcert van Bela Bartók wordt als sluitstuk het Allegro amabile uit de Sonate opus 120 nr. 2 van Johannes Brahms gespeeld.

Terug naar het overzicht